Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem
Název pavé, jehož původ bychom našli ve Francii, je označení zvláštního postupu pokládky diamantů do šperků či kamenů do dlažby. A právě tímto způsobem jsou pokládány brambory před zapečením se sýrem, aby dobře držely tvar a při následném opékání se nerozpadly.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 408 kJ / 2 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,73 g |
Tuky | 141,98 g |
Vláknina | 13,40 g |
Cholesterol | 606 mg |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 2,93 g |
Sacharidy | 59,78 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Inspirace : před 3 roky v restauraci, zkusila jsem podle poznámek a pavé - video na na sociální síti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 9. 2023 11:19
7. 9. 2023 11:17
25. 8. 2023 09:46
24. 8. 2023 20:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Právě bylo uvařeno:
Bezová marmeláda
kubinova.lucka uvařila před 14 minutami
Cheesecake od Evy
Tynaja uvařila před 17 minutami
Olejová bábovka
Tynaja uvařila před 21 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
takseptam uvařil před 26 minutami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
HejMira uvařila před 49 minutami
Houbová omáčka od Daniely
HejMira uvařila před 50 minutami
Chutné vafle
Lucie1989 uvařila před 1 hodinou
Avokádová pomazánka
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
tomekat uvařila před 3 hodinami
Nadívaná prsíčka s máslovými brambory
Ghaknat uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak snadno a rychle nastrouhat brambory na plátky. Vychutnáte si je zapečené i jako smažené brambůrky
Svatba korunního prince Rudolfa: Podávaly se taštičky plněné skřivánčím masem, sluky s lanýži a dort s pomerančovými květy
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Suroviny: brambory, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, sýr gouda, panenka vepřová, slanina anglická, sůl, pepř mletý, ghee, cibule šalotka, smetana ke šlehání, pepř zelený sterilovaný, víno bílé, sůl
Bramborové pavé s vepřovou panenkou a omáčkou se zeleným pepřem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5y7rB
4 názory