Lahodnou a pikantní pepřovou omáčku připravujeme hlavně k minutkám nebo steakům. Poradíme, jak na ni
Omáčka ze zeleného pepře má pikantní chuť a zároveň smetanovou jemnost - právě v těchto kontrastech tkví její obliba. Podle našich rad si ji snadno připravíte.
Zelený nakládaný pepř je lahůdka, kterou kupujeme v supermarketech, obvykle bývá v oddělení pochutin a koření. Kromě toho koupíme ve specializovaných obchodech zelený pepř sušený.
Sušený pepř podrtíme a pracujeme s ním jako s černým nebo bílým. Většinou jím kořeníme maso na steaky. V omáčce ho musíme povařit asi půl hodiny, aby změkl.
Nakládaný pepř v nálevu je křupavý a pikantní, hodí se nejlépe do omáček ke steakům a jiným minutkám. Nemusí se dlouho vařit.
Jak omáčku připravit
- Potřebujeme lžíci oleje nebo másla, půl hrnku vývaru nebo výpeku, 2 lžíce nakládaného pepře, sůl a ¼ l smetany.
- Kuličky scezeného pepře osmahneme na tuku, zalijeme vývarem a smetanou, dosolíme podle chuti.
- Zvolna povaříme asi 5 minut, abychom omáčku zredukovali a zahustili.
- Můžeme zahustit lžičkou škrobu rozmíchaného v trošce vývaru a povařit 1–2 minuty, nebo jíškou, pak je ale nutné omáčku provařit alespoň 15 minut.
Jak připravíme pepřovou omáčku velmi rychle, ukazuje naše video:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 14 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 16 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
Komentáře