Jak vyšlehat vejce s cukrem do pěny? Jednoduchý videonávod vám pomůže
Nadýchaný a vláčný korpus jako základ různých moučníků, rolád a dortů je snad snem každého z nás. Přitom je trik velmi jednoduchý. Stačí totiž, když tento krok nebudete obcházet, vytrváte a vyšleháte vejce s cukrem opravdu do světlé husté pěny. Jak na to?
Šlehání vajec s cukrem do pěny má své opodstatnění. Díky tomu, že vytvoříte hustou a nadýchanou pěnu, bude také výsledný moučník nadýchaný a ještě ke všemu vláčný. Důležité je šlehat opravdu důkladně několik minut, dokud pěna nebude mít vyhovující konzistenci. Jak na to?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vyšlehat vejce s cukrem do pěny?
Vyšlehat vejce s cukrem zvládnete pomocí návodu levou zadní.
- Smícháme množství cukru a počet vajec, které jsou uvedeny v receptu.
- Nastavíme si mixér/robota na nižší stupeň a začneme šlehat.
- Nedostatečně vyšlehaná pěna je žlutá a řídká.
- Správně vyšlehaná pěna vypadá přesně naopak, je tedy světlá a hustá.
Tento způsob přípravy je typický hlavně pro piškotová těsta. Setkáte se s ním především u dortů, ale také u rolád, některých bábovek či nejrůznějších řezů.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 8 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 21 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční barevné chlebíčky jsou chutným občerstvením nejen pro koledníky
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky
Čím vylepšit piškotové těsto: Použijte čokoládu, ořechy nebo rum a výsledek bude dokonalý
Komentáře