Jak zamrazit cuketu a vyplatí se vůbec její mražení?
Cukety při teplém počasí a dobré zálivce rychle rostou a snadno se může stát, že nevíme, co si s velkou úrodou počít. Pak řešíme, jak nadúrodu uchovat na pozdější využití. Mražení je pouze jednou z více možností uchování cuket.
Pokud se chceme cuketami zásobit na delší období, necháme je raději lépe vyzrát na záhonech, budou pak trvanlivější. Cukety, které sklidíme velmi mladé, nám dlouho nevydrží a začnou se brzy kazit. Naopak starší a dobře vyzrálé cukety vydrží při dobrém uskladnění i několik měsíců.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak mrazit cukety
Mražení cuket je jednoduché a rychlé.
- K mražení se hodí pouze mladé cukety, které by jinak dlouho nevydržely. Starší cukety mrazit nemusíme, protože vydrží i tak.
- Úspornější je mrazit tepelně krátce upravenou a následně vychlazenou cuketu než syrovou cuketu.
- Cukety před mražením nakrájíme nebo nastrouháme. Z nastrouhaných cuket před mražením slijeme přebytečnou tekutinu.
- Velká úroda cuket zabere v mrazničce hodně místa. Zvažte, jestli vám nebude prostor obsazený cuketou chybět.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 9 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketa pečená v troubě je rychlé letní jídlo, které se dá různě obměňovat a chutná moc dobře. Vyzkoušejme ty nejlepší recepty
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Přerostlé cukety se velmi dobře hodí na cuketové pomazánky, některé z nich si snadno zavaříme na zimu. Skvěle chutnají na topinky
Komentáře
13. 8. 2022 20:38