7 oblíbených jídel, která připravíme z bedel. Pokud jsme je právě přinesli z lesa, můžeme se hned pustit do vaření
Jakmile po deštích začnou růst houby, patří bedly mezi nejhojněji se vyskytující. Bedla vysoká i bedla červenající jsou velmi oblíbené v kuchyni a mají-li zrovna příznivé podmínky k růstu, za chvíli jich nasbíráme plné košíky.
Bedly doma rozložíme do jedné vrstvy. Zpracujeme je co nejdříve, pokud možno v den sběru. Používáme pevné a zdravé klobouky mladých bedel. Nožky jsou tužší a potřebují delší tepelnou úpravu. Z našeho receptáře jsme vybrali ty nejoblíbenější recepty na chutné zpracování bedlí.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Houbaření je oblíbenou zálibou, a pokud z výpravy doneseme i něco k obědu, určitě budeme mít radost. Buďme ale opatrní a sbírejme pouze druhy, které spolehlivě poznáme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře