Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je sice neobvyklá, ale chutná skvěle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 409 kJ / 1 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,32 g |
Tuky | 30,22 g |
Vláknina | 22,81 g |
Cholesterol | 394 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 148,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někomu se bude zdát tako kombinace s bramborovými knedlíčky nezvyklá. To se mi zdálo také, ale moc nám to na Slovensku chutnalo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2023 19:36
Merylas (moderátorka): Nic se neděje, já už si zvykla, že se nedaří. Ale dneska byl na vině kocourek! Stejně se zbaští! Já vím, že to bylo na velkém plameni a má se vařit pomaličku, jen probublávat.
20. 9. 2023 19:10
Veronika.Hrozna: Řekla bych, že vaření trvá jen chvilku a je třeba to hlídat. Já nechám bramborové knedlíky zavařit a pak stáhnu, aby se vařily volněji. Tak třeba příště to už vyjde.
20. 9. 2023 11:48
Merylas (moderátorka): Uvařila jsem je, den dopředu. Dopadlo to jako vždycky, jeden se dokonce rozvařil. Nevadí ! Rozhodně nemám ty krásné uvařené, kulaťoučké zlatíčka, co se válejí u Ruby Room doma, v polévce. Asi jsem to vařila moc prudce a zdržel mě i kocourek, který si chtěl hrát, když jsem je vařila. Možná i dvě minuty déle. Aspoň, že se mám na koho vymluvit!
19. 9. 2023 18:50
Veronika.Hrozna: Dala bych méně, těch ingrediencí není mnoho a ještě je tam rozpětí u mouky, záleží na bramborách, takže těžko radit. Ale tak jednu malou lžičku. Když se dá hodně, tak by mohly být pak po uvaření tuhé.
19. 9. 2023 18:19
Merylas (moderátorka): Pozítří je vařím, jseš zlatíčko a jestli to vyjde, tak dám vědět ! Asi 1 PL škrobu??? Konečně se mi jednou nerozvaří, myslím!
18. 9. 2023 12:48
Veronika.Hrozna: Tak to nevím, nikdy s tím nemám problém a to je dělám dost často.
18. 9. 2023 10:25
Veronika.Hrozna: Pomohlo by přidat malinko bramborového škrobu, aby lépe držely pohromadě. Ale ne moc, to by byly zase tuhé.
18. 9. 2023 09:14
RubyRom: Mě se to vždycky u vaření, tak nějak rozleze a nemám chuť to mrazit. Zřídka se povedou, to je asi od brambor, nebo ruce.......
17. 9. 2023 10:04
Romi o brambor.knedlíčcích v gulášovce slyším také poprvé,ale moc se mi to líbíZ těch uvařených brambor musí být moc dobré.Díky za receptJá dělám knedlíčky ze syrových,z těsta na bramboráky
16. 9. 2023 19:05
Veronika.Hrozna: Bramborové knedlíky do mrazáku dávám běžně. Většinou dělám vždy plněné s uzeným do zásoby a tyhle malé taky.
16. 9. 2023 18:50
lenka.janatkova (moderátorka): Já se to taky naučila vařit až tady, je to chutné. Jen je škoda, že bramborové knedlíčky nejdou dát do mrazáku, musí být čerstvé a dávám do nich česnekovou pažitku, teda, když naroste. Když nemám, tak hodně petželové natě.
16. 9. 2023 15:50
O gulášovce s knedlíčky slyším poprvé díky za zajímavý recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 15 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 20 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 6 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 7 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 9 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 9 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 9 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 9 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 10 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 11 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 12 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nakrájet cibuli. Zvládnete to bez říznutí i potoků slz. Poradíme, jak na to
Jak správně zatáhnout maso? Díky osvědčenému postupu získá nahnědlou kůrčičku a výbornou chuť
Potřebujete nasytit rodinu za pár korun? Zkuste slovenské prívarky. Bývají zeleninové, luštěninové a dokonce bramborové
Další recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín mletý, česnek, paprika sušená sladká, kapie, mouka hladká, brambory, žloutek, sůl, mouka hrubá
Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r9Z8
12 názorů