Ananas ve vlastní šťávě
Vakuovačka se již zabydlela v našich kuchyních. Můžeme s ní výrazně prodloužit trvanlivost potravin. Když zavakuujeme exotický ananas a zahřejeme ho pod bod varu, získáme ovocnou polokonzervu s výraznější chutí, než má zasyrova. A bez přidaného cukru.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Taky se vám stalo, že jste koupili celý ananas a než jste ho snědli, část se zkazila? Mám pro vás nádhernou vychytávku z vlastní hlavy. Budete překvapeni, ananas vydrží dlouho, je vlastně zavařený, vzduch a breberky k němu nemohou a jako bonus je lepší chuti než syrový.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2023 09:19
29. 11. 2023 20:38
29. 11. 2023 17:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 11 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 19 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 23 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Právě bylo uvařeno:
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Liberk uvařila před 18 minutami
Domácí houstičky bez kynutí
Lucie Hertlova uvařila před 19 minutami
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 2 hodinami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 11 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 11 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 12 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 12 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 12 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 13 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Ananasové kytičky z listového těsta jsou báječné. Postup ukážeme ve videonávodu
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
Další recepty
Suroviny: ananas
Ananas ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYPZG
Ananasové řezy
Hella
Hodnocení receptu je 5,0 (35×)