Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým knedlíkem, se bude v ústech jen rozpadat.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 18 563 kJ / 4 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,75 g |
Tuky | 192,56 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 377,65 g |
Postup přípravy
-
Nakupujte potraviny s logem kvality a hrajte o 3× Škoda Karoq na rok a tisíce dalších cen! Více informací na akademiekvality.cz.
-
TIP Hovězí štěpánská se klasicky podává s houskovým knedlíkem. Jako přílohu ale můžete vyzkoušet bramborové knedlíky. Pro úsporu času je možné použít i bramborové knedlíky v prášku, u kterých si s označením Klasa můžete být jisti jejich kvalitou a chutí. Jako přílohu také můžete podávat rýži nebo těstoviny. Dobrou chuť!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2023 10:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 7 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 8 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 23 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 1 hodinou
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 2 hodinami
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 2 hodinami
České kynuté buchty
Agata.recepty uvařila před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
Agata.recepty uvařil před 2 hodinami
Houskové knedlíky
Agata.recepty uvařil před 2 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Suroviny: hovězí zadní, cibule, vejce, slanina uzená, mouka hladká, sádlo, sůl, pepř mletý, mléko, droždí čerstvé, vejce, mouka polohrubá, rohlík
Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxl6k
1 názor