Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční vaječný beránek

K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina, salám, to vše najdete v této netradiční beránkové verzi.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

28. 3. 2024 13:59

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 282 kJ / 3 653 kcal
Bílkoviny165,97 g
Tuky314,21 g
Vláknina12,34 g
Cholesterol 3,37 g
Sodík 7,10 g
Sůl16,99 g
Sacharidy35,21 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám rovnou dvojitou porci. Rychle mizí. Na další fotografii je vidět beruška. Na ukázku jak hezky vypadne ze silikonové formičky. Můžete přidat i trochu potravinářské barvy aby byl vesele barevný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Kdaule Kdaule

15. 4. 2024 15:12

Merylas: jo tohle :-D no tak to mám psané co se recept dědí těch 5 minut :-D každopádně to teda přepíšu ať to nemate ostatní. Já to převážně vařím od oka teda :-8

Merylas Merylas (moderátorka)

11. 4. 2024 13:03

Kdaule: Já jsem vycházela z návodu na přípravu, právě jsem se nesetkala s tím, že by se měla želatina 5 minut vařit. Tato věta je přímo z návodu na vaječnou tlačenku od zmiňovaného výrobce, kopíruji: Za stálého míchání zahříváme (nevaříme) až do úplného rozpuštění želatiny.

Kdaule Kdaule

11. 4. 2024 12:54

Merylas: používám jenom želatinu na vaječnou tlačenku od Dr.Oetkera a i s nálevem se mi ještě nestalo že by nezatuhla :-D drží skvěle tvar jak má :-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

29. 3. 2024 08:23

:-)<3:yes::yes: Dobrý nápad , mám moc ráda vaječnou tlačenku, dělám ji v různých formách ale beránek mě nenapadl :-K

Merylas Merylas (moderátorka)

28. 3. 2024 21:42

Živočišnou želatinu nikdy nevařím, bála bych se, že pak neztuhne.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: vejce, salám, okurky sterilované, cibule, moravanka, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, bujón zeleninový, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Velikonoční vaječný beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6QyP