Všestranné využití okurek. V kuchyni se uplatní v řadě receptů
Okurky obsahují hodně vody a hodně vitamínů a minerálů. Proto je využijete nejen při vaření, ale třeba i v rámci péče o pleť. Dát si čerstvě ostrouhané slupky od okurky na kruhy pod očima je totiž generacemi žen prověřený lék. Okurky totiž pokožku skvěle hydratují a jejich konzumace zároveň zavodňuje organismus, což je pro krásnou tvář také důležité. Také jsou bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, vitamínů C, E a K, najdeme v nich i provitamin A. Díky tomu jsou i desinfekční a pleťová maska z nich je vynikající při boji s ekzémem a suchou pokožku.
Ale vás samozejmě zajímá, jak si dopřát okurky také zevnitř. Jejich křehká, vodnatá konzistence předurčuje okurky buď ke konzumaci za syrova, nebo k jejich nakládání a kvašení. Obě úpravy jsou vynikající, inspiraci na konkrétní recepty najdete níže. Zkuste třeba okurkovou polévku nebo osvěžující okurkovou limonádu.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 10 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 14 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přečtěte si Zobrazit více
Hadi z listového těsta zpestří Den dětí. Vyzkoušeli jsme tři náplně, nejjednodušší a nejoblíbenější je ta šunková se sýrem
Jídelní rozmary slavných: Scarlett Johanssonová si před cvičením dává čokoládu a miluje nadýchané banánové muffiny
Tvarohovo pudinkové řezy z listového těsta: Nadýchaný vláčný dezert s jemnou náplní chutná božsky a zvládne ho i začátečník