Salát ze zelených rajčat
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 23 501 kJ / 5 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,76 g |
Tuky | 16,02 g |
Vláknina | 102,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 284,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Salát je pikantní, sladkokyselý. Jeho výrobou se zbavíme rajčat, která nám na podzim už nestihnou dozrát.
Není vhodný pro děti a těhotné ženy.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2014 13:26
22. 10. 2013 17:53
4. 10. 2013 18:47
* Převládajícími glykosalkaloidy jsou α-tomatin a α-solanin.
* Obsah solaninu v zelených rajských jablkách se pohyboval od 30 do 150 mg na kilogram. V červených plodech jsou podlimitní koncentrace.
* Obsah tomatinu v zelených rajčatech těsně po sklizni se pohybuje v koncentracích 50 až 80 mg na jeden kg v čerstvých plodech. Během skladování rajčat při 4°C došlo během tří měsíců k poklesu téměř k nule.
* Ve výrobcích ze zelených rajčat bylo nalezeno 10 až 30 mg tomatinu na 1 kg, podle podílu rajčat ve výrobku, během skladování došlo k poklesu obsahu zřejmě v důsledku hydrolýzy glykosidů.
* při běžných „kuchyňských“ teplotách do 150 °C nedochází v obsahu tomatinu téměř k žádným změnám. Příčinou poklesu tomatinu ve výrobcích je pravděpodobně jeho hydrolýza v kyselém prostředí.
Zdroj : http://diskuse.nachvojnici.cz/viewtopic.php?f=117&...
2. 10. 2013 10:17
2. 10. 2013 10:15
2. 10. 2013 09:11
Petra Ku.: já bych ta malá rajčátka překrojila napůl, i když pokud jsou opravdu maličká, budou to krásné zelené kuličky - jednohubky
1. 10. 2013 13:46
1. 10. 2013 13:12
1. 10. 2013 13:02
1. 10. 2013 12:59
A kolik sklenic je z této dávky?
17. 10. 2009 12:32
17. 10. 2009 11:56
17. 10. 2009 11:48
28. 9. 2009 11:46
4. 9. 2009 23:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 6 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 7 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 8 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 14 minutami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 20 minutami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 1 hodinou
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 1 hodinou
Meruňkový koláč výborný
wakrim uvařila před 2 hodinami
American pancakes
mibrix uvařila před 2 hodinami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 2 hodinami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 3 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
S.pavla uvařila před 3 hodinami
Kuřecí (skoro) perkelt s noky
MajaFero uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: nezralá rajčata rajče zpracovani rajcat recepty jak zpracovat nezralá rajčata zavařování nezralých rajčat jak nechat dozrát rajčata zpracování nezralých rajčat zpracování rajčat naložená zelená rajčata nezrala rajčata recepty recepty na zpracování rajčat co se zelenými rajčaty recepty z nezralych rajcat salát z nezralých rajčat čalamáda z nezralých rajčat zelené rajské rajčatové čatní ze zelenych rajcat čatní z nezralých rajčat nezralá rajčata recept rajče přihlášení
Suroviny: rajče zelené nezralé, cibule, voda, ocet, cukr, sůl, pepř celý, koření nové koření, bobkový list
Salát ze zelených rajčat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E95l
20 názorů