Křupavé kuřecí řízečky
Nejlepší řízky jsou ty dozlatova upečené s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě toto těsto se postará o dokonalé křupnutí při každém soustu.
Suroviny pro 1
1
4
Nutriční hodnoty
Energie | 9 405 kJ / 2 248 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 340,35 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 770 mg |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 3,16 g |
Sacharidy | 172,10 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 11. 2009 12:54
30. 10. 2009 12:31
30. 10. 2009 12:30
28. 10. 2009 11:26
28. 10. 2009 11:25
28. 10. 2009 11:18
28. 10. 2009 11:10
28. 10. 2009 11:06
28. 10. 2009 11:02
Vysvětlení (stručné):
Složení:
Těstíčko obsahuje jako hlavní složky: mouku (= polysacharid), kypřící prášek(ten obsahuje 2 hlavní složky: hydrogenuhličitan sodný a mouku=polysacharid), dále je v těstíčku ocet (=roztok karboxylové kyseliny) a vodu.
Princip reakce:
Hlavní pointa je reakce: neutralizační reakce ve vodném prostředí za přítomnosti polysacharidu
Složky reakce:
hydrogenuhličitan sodný (kypr.prášek) + karboxy. kys. (ocet) + polysacharid (mouka) ve vodném prostředí
Závěr:
díky tomu se při neutralizaci kyseliny a hydrogenuhličitanu uvolňuje oxid uhličitý a přebytek kyseliny se i lehce váže na polysacharid a vodu. Tato směs je díky plynu (ox. uhličitému) oddělována jako tenký film. Tak vzniká KŘUPAVOUČKÉ těstíčko
Podobný příklad je i u "Langošů" přidáním octa budou mít táhlejší a křupavější těsto
28. 10. 2009 10:36
Ale vlastně ani nevím, mám ten recept už dlouho odkudsi opsaný. Řekla bych, že ocet nějakým způsobem aktivuje kypřící prášek a proto je obal tak křupavý.
Třeba by nám to vysvětlila Iljuša - tedy její syn...
27. 10. 2009 13:01
17. 10. 2009 18:32
17. 10. 2009 17:21
17. 10. 2009 15:46
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 46 minutami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 9 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 9 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 13 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí řízečky testicko na kureci rizecky čínské kuřecí řízečky čínské řízečky kureci rizecky v testicku kuřecí řízečky v troubě kuřecí mini řízečky v těstíčku obalované kuřecí řízečky recept čínské křupavé kuře kuřecí řízečky z kfc křupavé kuře kuřecí řízečky recepty kuřecí řízečky z trouby křupavé kuřecí řízky krupave testicko rizecky rizecky v troube křupavé kuře z kfc recept řízečky z trouby křupavé kuře recept
Suroviny: prsa kuřecí, mouka kukuřičná, mouka hladká, kypřící prášek, ocet, voda, sůl, pepř, česnek granulovaný, olej
Křupavé kuřecí řízečky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ANqO
29 názorů