Vdolky naší holky
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné, těsně před vychladnutím.
Suroviny pro 24 kusů
24 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 9 341 kJ / 2 233 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,53 g |
Tuky | 58,51 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 402 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 356,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ani nevím, odkud mám recept, ale takto ho mám v hlavě a název je podle naší dcery, která se z nich dokáže slušně "přežrat". Do poloviny důlků dáme povidla a do druhé půlky dáme marmeládu, na ni lžičku zakysané smetany a nastříkáme šlehačku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2024 15:22
Perfektní byly.
5. 12. 2023 14:54
Naprosto luxusni! Konecne vdolky,jake delavala moje babicka. S hruskovymi povidly, kysanou smetanou a strouhanym tvarohem! Testo jsem zadelala v pekarne,krasne se s nim pote pracovalo. Dekuji , ukladam 🥰
15. 5. 2023 13:40
Za mě ne… Zkusila jsem to dvakrát. Myslela jsem, že jsem poprvé udělala někde chybu… Dala jsem mu druhou šanci a zas strašné… Těsto se lepilo, takže jsem přidávala mouku a pak to bylo o ničem… Měla jsem pocit, jak kdybych jedla langoše 😃 Nebo chuťově něco dost podobného 😃 Přitom postup jsem dodržela, tak nevím… Vrátím se ke svému původnímu receptu :)
3. 4. 2023 16:53
Jednoduché a moc chutné.
21. 1. 2022 13:25
Luxusní! Díky moc
28. 10. 2021 10:08
Nevim, co delam spatne. Testo jsem zkusila uz podruhe, myslela jsem si, ze jsem poprve neco pokazila. Pokazde ale bylo testo totalne lepive a vyvalet slo az po pridani tak dalsich min 100g mouky. Jestli to je pekarnou. Nevim. Ale potreti uz do toho nepujdu :(. Chutove pak dobre, ale s testem se mi hrozne spatne pracovalo.
30. 5. 2021 07:36
Vynikající,dělala jsem je včera a mám chut je dnes udělat znova :D :D Zařazeno do oblíbených
24. 1. 2021 19:07
Výborné vdolky, s těstem se výborně pracuje,'přidala jsem 2 lžíce rumu
8. 1. 2021 20:57
Teď jsem vdolky dodělala a jsou výborné, recept si ukládám.
17. 10. 2020 12:12
Nejlepší vdolecky které znám,dělala jsem spousty receptů,ale tento je jednoznačně nejlepší někdy dělám ze špaldové hladke+pšeničné chlebove a vždy jsou dokonale-doporučuji vsem
17. 11. 2019 11:02
taddy1: Děkuji, že jsi je udělala a mám radost, že tak chutnali a a by jsi je pořádně ochutnala, musíš je udělat znovu
16. 11. 2019 17:49
Vdolečky jsou opravdu luxusní. Bylo jich 37 ks a jak jsem je smažila, tak mi je zbytek rodiny odebíral, zdobil a konzumoval. Zachránila jsem jeden poslední a ten jsem vyfotila a přispěla s dovolením sem. Navíc jsem jen do těsta dala trošku rumu. Děkuji za recept.
28. 11. 2018 10:24
kristynakristynka: Kristýnko, to mám radost, že se povedly
28. 11. 2018 10:17
prvni vdolky a hned pochvala ..dekuji za recept
10. 10. 2018 08:49
Wikki: Wikki, jsem moc ráda, že chutnaly
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 21 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 43 minutami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 58 minutami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 2 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 4 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Staročeské vdolky dostaly název podle pánve, v níž se dřív pekly. Víte, jak se správně dělají?
Znáte všechny typy smetany a víte, na co je použít? Jaká se hodí na zahuštění omáček a která do studené kuchyně?
Další recepty
Tématické fráze: vdolky recept recept na vdolky vdolky recept vdolky kynute vdolky recepty vdolky slané vdolky bavorské vdolečky kluci v akci výborné vdolky recepty na vdolky babiččiny vdolky vdolky z hladké mouky bavorské vdolečky jako peříčko kluci v akci vdolky vdolky slané nadýchané vdolky vdolky s paradou top recepty vdolky vynikající vdolky vdolky recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, droždí, vejce, máslo, kůra citronová, sůl, olej, smetana kysaná, šlehačka, marmeláda rybízová, povidla švestková
Vdolky naší holky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gv8Q
161 názorů