Linecké cukroví
Oblíbené linecké cukroví vonící vanilkou a citronovou kůrou je jedním z mnoha vánočních symbolů. Linecké těsto je snadné na přípravu, tvarování cukroví pak záleží na každém z nás. Nejlépe chutná slepené pikantní rybízovou nebo meruňkovou marmeládou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 255 kJ / 2 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,70 g |
Tuky | 156,25 g |
Vláknina | 6,30 g |
Cholesterol | 859 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 225,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čerpáno z časopisu OnaDnes. Ráda dělám malé tvary, vypadá to pak moc hezky a jsou rovnou do pusy. S těstem se dobře pracuje.
Co se týče plnění - nejprve vyválím v cukru ty vršky a na spodní kolečka lžičkou dám kousek marmelády, kterou nejprve rozehřeju v mikrovlnce (ne moc). Dávám jen doprostřed a na tu marmeládu přiklopím vršek kytičky. Marmeláda mi dírkou vyteče a ještě ten den mám slepeno a ozdobeno. Dřív jsem dělala vše nožem - "otrava" a proto mě to nikdy nebavilo! Teď už baví :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 11. 2022 18:50
Výborné linecké cukroví, toto dělám už několik let
28. 11. 2022 23:09
Moc dobré. U nás nesmí chybět. Opět upečeno.
22. 12. 2021 14:02
Tak včera jsem to upatlala a naprosto skvělý recept, vše šlo tak jak má a jsou přesně jak od maminky. :)
Válela jsem to v potravinářské folii, ať nemusím podsypávat a šlo to uplně supr!
Nic se neroztejká, nekroutí, vše je jak má. Pokud s tímhle těstem máte nějaký problém, tak jste to zmastili vy.
Válela jsem to v potravinářské folii, ať nemusím podsypávat a šlo to uplně supr!
Nic se neroztejká, nekroutí, vše je jak má. Pokud s tímhle těstem máte nějaký problém, tak jste to zmastili vy.
19. 12. 2020 10:52
Vánoční cukroví jsem pekl pouze loni a to kvůli synkovi, který chtěl vykrajovat. Použil jsem kupované těsto. Letos jsem začal opět z kupovaného, ale nakonec jsem se odhodlal udělat svoje těsto. Naštěstí jsem si vybral toto těsto, které mohu jen pochválit! Ještě namazat, poslepovat a bude to.
29. 11. 2020 18:08
Andrea Skudlova: trochu víc másla proti klasice 3:2:1, na tohle množství bych dala jen jeden žloutek, a dle mne především nízká teplota pečení...ale spíš bych to viděla na nějakou "technologickou chybu"
29. 11. 2020 18:02
Andrea Skudlova: nevěřím Receptem to určitě nebude
29. 11. 2020 17:42
Nejhorší recept na Linecké cukroví se kterým jsem měla tu čest . Těsto se trhá, v troubě se roztéká . Hrůza .
29. 11. 2019 13:34
Mám vyzkoušeno, pracuje se krásně s těstem, já dávám půl hery a půl másla.Letos plněno pomerančovou marmeládou, malinovo-reveňovou.
21. 12. 2016 16:46
Upečeno z dvojté dávky, protože toto je ten pravý recept na linecké cukroví. Místo Hery jsem použila máslo
9. 3. 2016 02:49
Těsto děláme půl másla,půl hery.Pak přes noc odpočívá v ledničce.Lépe se pak s ním pracuje.Vždy uříznu jen kousek těsta který hned zpracuju,zbytek by se zbytečně roztával.Upečené slepujeme tím,co nás napadne.Třeba šípkovou,bezinkovou,z černého rybizu.Máme rádi,když máme více mazání,je to pro nás takový hezčí-je to víc práce,ale výsledek je podle našich přátel zajímavýZkuste to taky,zapojte remcaly,ztichnou!!
2. 12. 2015 14:54
zizala:aha, já teda peču jen z hery. Máslo mi nevyhovuje. Ale možná, že jsem měla špatný máslo....
1. 12. 2015 20:01
marunda: Mně zase dřív ano. Od té doby, co peču s máslem, problém nemám. Ještě asi Hera je OK, někdy ji míchám půl máslo, půl Heru. Nejhorší jsou "no name" tuky
1. 12. 2015 18:53
zizala: tak to slyším prvně, nikdy se mi to nestalo.
1. 12. 2015 18:05
E-li-s: To se mi stávalo dříve, když jsem místo dobrého másla dala levnější tuk, který obsahuje hodně vody. Voda se vypaří a z tvarů jsou patvary
1. 12. 2015 14:52
E-li-s:
No, to může být více faktory:
ZKUSTE JINÝ RECEPT
nebo:
Zkuste těsto zadělat (rychle) z VYCHLAZENÝCH surovin
Zkuste dát míň másla
Zkuste 1 žloutek (ale 2 nevadí)
Zkuste péci při 180 až 200°C
No, to může být více faktory:
ZKUSTE JINÝ RECEPT
nebo:
Zkuste těsto zadělat (rychle) z VYCHLAZENÝCH surovin
Zkuste dát míň másla
Zkuste 1 žloutek (ale 2 nevadí)
Zkuste péci při 180 až 200°C
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 16 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 21 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 7 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 8 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 10 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 10 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 10 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 11 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 12 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset odpovědí na nejčastější otázky, jak péct a zdobit linecké cukroví. Poradíme, jak při pečení uspět hned napoprvé
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Recept na išelské dortíčky: Tradiční cukroví s ořechovou náplní voní po čokoládě a chutná fantasticky
Další recepty
Tématické fráze: linecké cukroví hned měkké linecké cukroví linecké cukroví z hery linecké cukroví recept linecké těsto na cukroví linecké cukroví od babičky linecké cukroví z lineckého těsta linecke testo z hery recept na linecké cukroví linecké těsto hned měkké linecké těsto od babičky měkké linecké cukroví linecké hned měkké linecke z hery na kolik péct linecké linecké ihned měkké testo na linecke cukrovi cukroví z héry luxusní linecká kolečka
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, citron bio, marmeláda
Linecké cukroví
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZQD
54 názorů