Podkrkonošské kyselo
Pro život v horách je nutné mít hodně síly a vydatný jídelníček. I proto na pravé podkrkonošské kyselo potřebujete chlebový kvásek. Tato sytá polévka s houbami byla velmi oblíbená u našich předků a v sychravém počasí si ji jistě zamilujete i vy.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 480 kJ / 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,98 g |
Tuky | 67,67 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 9,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebový kvásek prodávají v některých pekárnách (mazlavé těstíčko). Množství kvásku vlitého do polévky je pokaždé jiné, podle toho, jak nám vzejde. I kvásek, který se tváří, že nevzešel, funguje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 12. 2009 12:31
Dooga, zkusím poradit, viz. odkaz, ale nevím, co na to řeknou děvčata. Myslím si, že tento kvásek by do tvé oblíbené polévky šel. Sice je na výrobu chleba, ale ten se do polévky také dává. Tak to vyzkoušej a dej nám vědět. www.labuznik.com/recipe.php?ID=17805
11. 12. 2009 11:27
No,jo, v Podkrkonoší se dělá kyselo, taky bych řekla, že to je ono Kulajda snad vznikla na Jihočesku a co kraj, to se trochu odlišuje nějakou tou ingrediencí, ale kulajda je v jádru vždycky se smetanou a to je fakt. Za kyselo dávám boda, takové polévky jsou dobrý
11. 12. 2009 11:12
kvásek si můžeš i udělat sám.
11. 12. 2009 10:55
cathleen...urcite je to kyselo.....
11. 12. 2009 10:34
Martino, není to spíš kyselo? Kulajda je smetanová, třeba s koprem, houbami, bramborem....
11. 12. 2009 10:02
Tak tu bych si dal okmžitě. Takový polívky můžu. Jen pekárna v nedohlednu a kvásek neumím. Poradí někdo?
Ale přesto +1
Ale přesto +1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 39 minutami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 5 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 18 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Právě bylo uvařeno:
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 7 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 17 minutami
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 25 minutami
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 30 minutami
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 35 minutami
Bramborák na plech
ovocny.caj uvařila před 42 minutami
Banánová buchta - hrnková
Vroutek uvařila před 52 minutami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
jcqxrd uvařila před 1 hodinou
Buchta s jablky a kysanou smetanou
shiperka uvařil před 1 hodinou
Srbské rizoto z vepřové plece
Standby uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: kyselo kyselo z kvásku kyselo recept recept na kyselo krkonošské kyselo s houbami recept kyselo kvásek na kyselo chlebový kvásek na kyselo polévka z kvásku polevka z chleboveho kvasku kyselo bez kvásku těsto na kyselo kyselo z chlebového kvásku kvásek do kysela podkrkonošké kyselo recepty kyselo chlebový kvásek hoby naší doby recepty kulajda z kvásku podkrkonožské kyselo
Suroviny: kvásek chlebový, voda, vejce, houby sušené, cibule, sádlo, kmín celý, sůl, pepř mletý, voda
Podkrkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QnX9
21 názorů