Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2010 09:41
Dělám úplně stejně jako Colombo65.Bez kmínu!!Akorát krájím drobnější kousky.Já v papiňáku nezavařuji a tak neporadím.
14. 11. 2010 22:29
Chci se zeptat jestli se může použít i tlakový hrnec?
29. 12. 2009 13:43
29. 12. 2009 13:06
Také toto masíčko dělám když jedeme na dovolelou,pak ho používám i na rychlé omáčky,a nebo jen tak na chleba.
29. 12. 2009 12:56
Děláme taky. Je to pochoutka. Takže bodík musí být
29. 12. 2009 11:55
Já na to jdu takhle
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
29. 12. 2009 11:14
Vypadá to zajímavě...
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 8 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 14 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 14 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Právě bylo uvařeno:
Smažený květák bez vaření
Jurkano uvařila před 1 hodinou
Vepřová játra - luxusní
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Cukrářské jablečné řezy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní
malirka1 uvařil před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
sweeddy uvařila před 3 hodinami
Meruňkový koláč z tvarohového těsta
sommde uvařil před 4 hodinami
Placky plněné kuřecím masem (domácí tortilla)
Jan Nemec uvařil před 4 hodinami
Levná a rychlá bublanina
mischelinka uvařila před 4 hodinami
Mokrý koláč s ovocem
Matea uvařila před 5 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
faluska uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Celine Dion ujíždí na arašídovém másle, miluje croissanty a nemá problém dát si párek v rohlíku nebo hranolky s kečupem
Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
Vyhodnocení a odměnění aktivních uživatelů v prvním pololetí 2024
Další recepty
Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
22 názorů