Rakvičky se šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa tenhle tradiční a oblíbený zákusek narazíte dodnes v každé dobré cukrárně, pokud ale žádnou takovou v okolí nemáte, vyzkoušejte si je připravit podle tohoto receptu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Na tenhle tradiční a oblíbený zákusek narazíte dodnes v každé dobré cukrárně, pokud ale žádnou takovou v okolí nemáte, vyzkoušejte si je připravit podle tohoto receptu.…
Vypracujeme těsto, vyválíme 4 velké placky. které upečeme na hodně pomaštěném plechu, Na krém svaříme mléko s hrubou moukou, po vychladnutí zašleháme do másla a vmícháme…
Těsto rozdělíme na 4 díly. Rozválíme na vále a doválíme na obráceném plechu, podle velikosti plechu. Upečeme. Krém - utřeme 25 dkg másla, 20 dkg moučky, zašleháme…
Žloutky s cukrem třeme asi 10 minut, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto tuhé asi jako na nudle (když je málo mouky, roztéká se to). Možná budete muset spíš…
Žloutky a 250 g cukru s amoniem utřeme do hladka (v robotu asi 10 min). Pak necháme do druhého dne v ledničce nebo na chladném místě odpočinout. Druhý den si dáme na…
Tento perník má široké použití a navíc má tu výhodu, že vám v suchu a chladu vydrží opravdu velmi dlouho. Naše babičky využívaly toho, že je tuhý, krájely ho na menší…
Chlebíčkovou formu si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 165°C. Z bílků a špetky soli, ušleháme v míse pevný sníh, do kterého pomalu…
Toto velmi sladké cukroví je úžasně křehké a rozplývá se na jazyku. Pokud vám nahání strach použití cukrářského droždí, tento recept vás přesvědčí, že se není čeho bát.…
Med, máslo a cukr rozehřejeme, po odstavení hned přidáme vejce, mléko a amonium. Mouku připravíme na vál a společně se směsí vypracujeme těsto. Rozdělíme na dva kusy,…
Žloutkové foukané cukroví je jedno z tradičních druhů, které nesmí nejen na vánočním stole chybět. Z pár surovin vykouzlíte opravdu lahodné kousky. Tajemstvím jejich…
Mouku prosejeme na vál, doprostřed dáme sójovou mouku, změklý tuk a sýr a v mléce nebo vodě namočené amonium a zpracujeme těsto.Necháme je hodinu v chladu odležet, potom…
TĚSTO: ze všech surovin udělámě těsto, které rozválíme na plech a pečeme asi 10.min na 180°C, pak vyndáme a těsto namažeme nejdřív marmeládou a nakonec nádivkou. …
Vánoce bez perníčků jako kdyby nebyly. Cukroví, provoněné medem a perníkovým koření, nazdobené falešným marcipánem nebo čokoládovou polevou, je favoritem zejména u dětí,…
Pracny neboli medvědí tlapky jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve…
K Vánocům patří neodmyslitelně měkké medové perníčky, které se v puse doslova rozplývají. Při jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit vaše děti. Oči jim budou zářit…
Zdobit perníčky nemusíte pouze použitím cukrové polevy. Pokud z těsta vyválíte šňůrku, nebo do perníkového těsta vykrojíte ozdobné tvary, můžete popustit uzdu fantazii…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Jídelní rozmary slavných: Herečka Sandra Bullocková drží dietu šest dnů v týdnu, ten sedmý si dopřává božské arašídové sušenky
Ochutnejte devadesátky: Hitem byl „mekáč“, biftek s oblohou nebo zmrzka z auta!
7 nejlepších drinků s jahodami: Letošnímu létu vládnou virgin mojito a tenhle zmrzlinový shake