Holandský mletý řízek se sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 29,70 g |
– nasycené | 7,73 g |
– nenasycené | 15,65 g |
–– mononenasycené | 12,77 g |
–– polynenasycené | 2,88 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 59 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Šťavnaté maso se sýrem, obalené v trojobalu, to jsou holandské řízky. Sice nejsou tak úplně holandské, ale lahodné a rychle hotové bezpochyby ano. Tyto jsou navíc extra…
Pokud chceme ochutnat opravdu kvalitní klobásu, musíme si v dnešní době buď hodně připlatit, nebo se pustit do výroby sami. Domácí klobásky nelze s těmi zakoupenými…
Vepřové maso má v české kuchyni své pevné místo a je pro to dobrý důvod. Třeba takový česnekem provoněný bůček na čerstvém chlebu, s hořčicí a kyselými okurkami, vás…
Maso si nakrájíme na větší kostky. Osolíme, opepříme, dáme kmín a vložíme do kastrolu, kde jsme osmažili cibuli. Přidáme česnek, bob.list, nové koření, víno, asi 2…
Paštika patří mezi oblíbené svačiny, ale také může být luxusním předkrmem. Receptů s různými postupy a surovinami existuje opravdu hodně, ale my věříme, že v…
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené osolené a opepřené maso a česnek. Orestujeme, zasypeme mletou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou.…
Pletete rádi copánky? Vyměňte vlasy za bůček a připravte z něj efektní cop. Podávat ho můžete třeba se zelím a bramborem. Nebo ho nechte vychladnout, nakrájejte na…
Cibuli nakrájíme na ne příliš slabá půlkolečka. Oloupaný česnek dáme do pekáčku vcelku. Bok nakrájíme na plátky, které dále rozdělíme na silnější proužky. Dáme do pekáče…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
Cukr a sherry nalijeme do kastrůlku a zahříváme, až se cukr rozpustí.Přidáme prolisovaný česnek a zázvor a vaříme 10 minut. Poté přidáme rajský protlak, sójovou omáčku a…
Vyzkoušejte tento lehce pikantní nakládaný bůček. Je výborný k pečivu jako chuťovka, nebo si ho můžete dát jen tak. Přestože je doba přípravy poměrně dlouhá, výsledek…
Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme…
Příprava: Vezmi kuthan neboli pekáč a vraž do něj ten bok, osol a okmínuj, jestli chceš, přidej také nakrájenou cibulku a česnek : to mimo plán, a všechno podlij…
Bůček osolíme, opepříme, potřeme chilli pastou a posypeme bylinkami. Kůži nařízneme do mřížky. Brambory nakrájíme na silnější plátky.Připravíme pekáč, do kterého dáme…
Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené…
Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí…
Vepřový bok rozporcujeme na čtyři stejně velké kusy tak, aby každý obsahoval i svůj podíl kůže. Kůži nařežeme, nejlépe za pomocí odlamovacího kutilského nože na kostičky…
Na dohněda na sádle restované cibulce, špeku a na plátky nakrájeném česneku, dám zatáhnout ze všech stran bůček, okořeněný v čabajkovým kořením.Přidám rajský protlak a…
Do vepřového boku uděláme kapsu,na kůži nakrájíme mřížku,celý bok osolíme,pokmínujeme,i uvnitř kapsy.Kapsu naplníme nádivkou a zašijeme.Dáme na vytřený pekáč olejem a…
Tato roláda chutná skvěle. Navíc na řezu dobře vypadá a to hlavně díky zajímavé struktuře náplně. Pláty vepřového boku naplníme bůčkem, slaninou, hráškem, kabanosem a…
Maso nakrájím na větší kostky okořením a osolím řádně vše do masa vetřu. Do pekáčku dám sádlo, podliji horkou vodou, aby se sádlo rozteklo. Posypu polovinou cibule…
Na dno zapékací nádoby naskládáme na měsíčky nakrájená jablka, na to cibuli, nakrájený česnek. Naskládáme okořeněného králíka, na něj a kolem naskládáme na plátky…
Po cestě z ranní směny si zakoupíme nakrájený vepř. bok s kostí (4 plátky). Přijdeme domů a zjistíme, že se manželka ještě doma nevyskytuje. Začneme ihned s přípravou!…
Restovanou, křupavou cibulku máme v zásobě v lednici nebo v mrazáku, nebo si ji připravíme předem.Na olivovém oleji necháme ovonět nasekaný česnek, zpěníme nadrobno…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Prvorepubliková Praha byla rájem kaváren. Do Slavie chodili vlastenci, do Louvru smetánka
Holka u plotny radí: Velikonoční linecká vejce vypadají skoro jako pravá, fígl je ve správném vykrojení a závěrečném zdobení
Dokud peču, žiju, říká Iva Trhoňová, která je upoutána na vozík, přesto vydává kuchařky, fotí a vymýšlí nové recepty