Mandličkové chřestění
Recept ještě nebyl hodnocenBílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílý chřest má příjemně nasládlou chuť. Nejvíce mu však sluší jednoduchá úprava. Postačí uvařit ve vodě a podávat se smetanovou omáčkou vonící po mandlích. Je to…
Malé roztomilé, barevné jednohubky skvěle doplní studenou mísu, na kterou můžete naskládat další pohoštění. Tyto zeleninové palačinky bude stačit po odležení opatrně…
Nádivka z bylinek tak nějak patří k jaru a Velikonocům. Natrhejte čerstvé a síly plné kopřivy a spolu s bazalkou je přidejte do nadýchané nádivky. O křupavost se pak…
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
Pesto je vděčným pomocníkem, když nevíte, co připravit k obědu. S jeho pomocí se zdánlivě obyčejné těstoviny stávají skvělým chuťovým zážitkem. Vyzkoušejte lahodné…
Telecí maso patří k těm nejkvalitnějším. Má velmi jemnou chuť, je křehké a lehce stravitelné. Tato úprava kotlet se hodí na přípravu slavnostnějšího oběda či večeře,…
Talíř plný zeleniny doslova září všemi barvami a obsahuje spoustu vitamínů. Najdete na něm typicky jarní druhy zeleniny, jako je například chřest, ředkvičky a nebo také…
Jednou z dalších kuchařských vychytávek je pošírování, které je sice náročnější, ale s podrobným návodem jej zajisté bravurně zvládnete. Vyzkoušejte pošírovaný chřest,…
Ředkvičky se výborně doplňují s taveným kozím sýrem. Pikantní pomazánku si nejlépe vychutnáte na plácích čerstvého křupavého pečiva. Dejte na stůl ještě sklenici…
Objevte chuť Francie s tímto salátem z ředkviček s topinkami. Křupavé ředkvičky smíchané s jemným dresinkem vytvářejí lehký a svěží salát, který je dokonale doplněn…
Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky…
Lahodná kombinace jemných jehněčích plátků a křehkého čínského zelí vám zajisté zachutná. Spojuje bohatou chuť jehněčího masa s čerstvostí a lehkostí čínského zelí.…
Lahodná kombinace jemných jehněčích plátků a křehkého čínského zelí vám zajisté zachutná. Spojuje bohatou chuť jehněčího masa s čerstvostí a lehkostí čínského zelí.…
Jaro s sebou nese možnost načerpat sílu z křehkých lístků pampelišek (smetánky lékařské) s vejcem nahniličku. Kromě chutného salátu si tak připravíte i posilu a…
Dokřupava osmažené bramboráky jsou oblíbenou přílohou i večeří. Tentokrát je ochutíme trochu jinak než obvykle. Místo klasického česneku použijeme aromatický a chuťově…
Vydatná zdravá zeleninová večeře ze zapečených cuket nebo oběd z jednoho pekáčku, kde najdeme i kousek dobrého masa. Za půl hodinky máme hotovo a můžeme pro rodinu…
Řeřicha je oblíbená pro svou výraznou kořenitou chuť a aroma. Je nabitá vitamíny a minerály a s ostatní neméně výraznou zeleninou, tvoří bohatý základ této famózní…
Šťovík najdeme téměř na každé louce. Tato léčivá bylina jemně nakyslé chuti nalezne své využití i v kuchyni. Připravte z ní zajímavou osvěžující polévku, doplněnou…
Kuřecí prsa obsahují spoustu bílkovin a jsou tak vhodná do zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte je naplnit baby špenátem a čedarem, prsa tak budou krásně šťavnatá a plná…
Jemnou chuť čerstvého chřestu si skvěle vychutnáte v krémovém risottu podle našeho receptu. Pečlivá příprava a pozvolné vaření rýže se v tomto případě vyplatí a vrátí se…
Pod názvem mamracháč se skrývá slaný koláč, jehož základem je bramborové těsto. Jakou náplň zvolíte, je jen na vás. V receptu naleznete čtyři druhy náplně, z nichž každá…
Pod názvem mamracháč se skrývá slaný koláč, jehož základem je bramborové těsto. Jakou náplň zvolíte, je jen na vás. V receptu naleznete čtyři druhy náplně, z nichž každá…
Jehněčí maso patří mezi ty druhy, které nejsou na našich stolech zas tak často. Zpravidla z něj připravíme spíše sváteční oběd. Třeba takovou rolku. Naplníme ji…
Tato sametově hladká polévka je ideální volbou pro jarní obědy nebo večeře, kdy je chřest v sezóně. Bohatá na vitamíny a minerály, je nejen chutná, ale také zdravá.…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 11. 6. 2024 20:43
Přidáno 11. 6. 2024 18:17
Sladké bary 2023: Hitem svateb i narozeninových oslav jsou stoly plné makronek, lízátek a domácích bonbonků
Jak správně připravit omáčku arrabbiata? Kromě kvalitních rajčat, bylinek a česneku do ní patří ještě jedna důležitá ingredience
Vybíráte lednici? Ty moderní pohlídají trvanlivost jídla a ještě vám poradí, co je potřeba nakoupit