Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový nákyp s medvědím česnekem

Nákypy můžeme upéct jak ve sladké, tak i slané verzi. V tomto receptu připravíme druhou zmíněnou variantu. Zapracujeme do něj starší pečivo, houby, slaninu, sýr, lístky medvědího česneku a vyšlehanou vaječnou pěnu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

16. 4. 2020 05:57

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie12 476 kJ / 2 982 kcal
Bílkoviny113,95 g
Tuky262,43 g
Vláknina16,70 g
Cholesterol 1,87 g
Sodík 5,81 g
Sůl14,26 g
Sacharidy33,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je potřeba odhadnout množství mléka, protože našlehaná vejce nákyp ještě zvlhčí, tak aby z toho nebyla rozbředlá hmota.

Tento způsob se mi osvědčil, nemusím dělat samostatně z bílků sníh a vejce vše pěkně nakypří. Kypřicí prášek netřeba a nepřidávám ani dětskou krupici. Lze použít i sušené houby, ale ty je třeba předem namočit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: pečivo, houby čerstvé, cibule, česnek, česnek mědvědí, kmín celý, majoránka, sůl, pepř mletý, mléko, slanina uzená, sýr tvrdý, máslo, vejce

TopRecepty.cz

Houbový nákyp s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmZk

Naposledy jste si prohlédli