Salát z čerstvého chřestu
Recept ještě nebyl hodnocenTento jednoduchý, osvěžující a lehký salát se skvěle hodí například jako zeleninová příloha k hlavnímu chodu. Krátce uvařený křupavý chřest zalijeme jednoduchou omáčkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento jednoduchý, osvěžující a lehký salát se skvěle hodí například jako zeleninová příloha k hlavnímu chodu. Krátce uvařený křupavý chřest zalijeme jednoduchou omáčkou…
Chřest se v posledních letech řadí mezi dražší suroviny v naší kuchyni a proto není standardně používán. Máte-li zrovna chřest k dispozici, připravte z něj tento výtečný…
Pripravime chrest tak, ze odkrojime zatvrdle konce. Mekke casti radne omyjeme (davame ale pozor, abychom neposkodili spicky). Dame varit do osolene vrouci vody a varime…
Chřest: Stonky chřestu škrabkou směrem od hlavičky dolů oloupeme a zaschlý-dřevnatý spodek, asi 1cm, odřízneme. Do vyššího hrnce dáme vařit 2 litry vody, do které…
Ochutnejte toto výborné jídlo plné chutí! Brambory, chřest, kedlubnu, mrkve a hrášek zapečeme spolu s uzeným masem zalité vývarem a posypané sýrem, dokud není jídlo na…
Kuřecí maso nakrájíme na širší nudličky. Do kastrolu dáme olej a kuřecí nudličky na něm cca 5 minut restujeme. Když je maso měkké, přidáme kostku kuřecího bujonu a…
Krásně zelený pokrm, doslova plný jarní zeleniny a bylinek. To jsou těstoviny, s omáčkou plnou chřestu a chutí štiplavého medvědího česneku. Tato kombinace chutí vás…
Toto jídlo poslouží jako předkrm nebo lehká večeře. Krátce povařený chřest zabalíme do plátku šunky nebo slaniny a to celé ještě do bylinkové omelety. Tu můžeme pro…
Chřest s ořechy je výtečné jídlo se sníženým obsahem energie. Chřest je jedinečnou zeleninou. Je bohatý na minerální látky, dobře zasytí a uspokojí chuťové pohárky…
Chřest (bílý) oloupeme a pokrájíme na menší špalíčky. Zelený chřest jen pokrájíme.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a rozšleháme metličkou…
Chřest oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do zapékací misky, přidáme na růžičky rozdělanou brokolici a na kolečka nakrájený pórek. Mrkev nakrájíme na proužky a…
Chřest očistíme a je-li třeba, oloupeme. Očištěný chřest nalámeme (neřežeme) na špalíky asi 2 -3 cm dlouhé a povaříme asi 5 min ve vodě. Vodu slijeme a chřest necháme…
Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, zasypeme cukrem a na droždí nalijeme 2-3 lžíce vlažné vody. Droždí promícháme s vodou a cukrem, mísu…
Těsto si připravíme dle návodu já dávám půl olivového oleje a půl vody. Těsto necháme asi 15 min. odpočinout. Vyválíme placku na kterou dáme loupaná rajčata, posolíme,…
Koupený bílý chřest opláchnu, necháme okapat a oloupeme škrabkou na brambory, hlavičky netřeba loupat. Zelený vůbec neloupeme. Znovu opláchneme, svážeme do svazků, /to…
Chřest můžeme použít jak zelený, tak i bílý, ten ale musíme nejprve oloupat. Chřest dáme na cca 5 minut povařit do osolené vody, poté slijeme a necháme okapat a…
Čerstvému zelenému chřestu nejvíc sluší snadná úprava, nejlépe tak vynikne jeho chuť. Vsaďte tak na blanšírovaný chřest, podávaný s trhanou mozzarellou, přelitý…
Čerstvému zelenému chřestu nejvíc sluší snadná úprava, nejlépe tak vynikne jeho chuť. Vsaďte tak na blanšírovaný chřest, podávaný s trhanou mozzarellou, přelitý…
Těstoviny uvaříme podle návodu.Chřest zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Uvaříme v osolené vodě - cca 5 minut.Vařené špagety, chřest, parmezán,…
Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného…
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran…
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným…
Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích…
Chřest oloupeme, odkrojíme spodní konce, nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky a vaříme 15 min. v osolené a oslazené vodě s máslem. Do hotové omáčky vmícháme žloutky, na…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
K táboráku patří špekáček: Víte, jak poznáte kvalitní a jak ho nařezat, aby se dokonale opekl?
Vytvořit dětem nezapomenutelného Silvestra je hračka: Ovocné špízy, mini pizzy i další dobroty zmizí za pár minut
Pohlreichův souboj restaurací finišuje: O postupujícím rozhodly chybějící příbory, studené jídlo i moravská dřina