Nekynuté langoše se smaženou cibulí
Recept ještě nebyl hodnocenVejce rozmícháme s tvarohem. Přidáme mouku, sůl cibuli a prášek. Postupně přidáváme vodu, až vznikne vláčné těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.Mezitím si připravíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce rozmícháme s tvarohem. Přidáme mouku, sůl cibuli a prášek. Postupně přidáváme vodu, až vznikne vláčné těsto. Necháme ho pár minut odpočinout.Mezitím si připravíme…
Dobře ochucené masové kuličky z vepřového, zapékané s kysaným zelím, které smícháme se zkaramelizovanou cibulkou, chutnají opravdu báječně. Podávat je můžeme s plátky…
Cuketu a brambory nastrouháme na hrubo. Cuketu osolíme a dáme vypotit. Poté vymačkáme vodu a spojíme s bramborami, vejci, rohlíkem a zbytkem surovin.Mokrýma rukama…
Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na…
Oloupanou řepu nastrouháme najemno a necháme na sítě okapat (zachycenou šťávu určitě vypijeme, třeba rozmíchanou s kefírem :D)Promícháme s mascarpone, majonézou,…
Slaninu nakrájenou na hrubší nudle usmažíme na hlubší pánvi dorůžova. Pokud je potřeba, přidáme kousíček sádla.Když je slanina růžová, odstraníme ji z pánve a zatím…
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na oleji, až u kraje hrnce začne lehce zlátnout.Přihodíme na kolečka nakrájenou oloupanou, dobrou klobásu, všechno koření a…
Všechny suroviny dáme do mixéru a najemno rozmixujeme. Uložíme do suché a uzavíratelné sklenice. Uchováváme v suchu a temnu.Koření je vhodné na dochucení polévek, nebo…
Kuchyně amerického jihu je známá vydatnými pokrmy ovlivněnými evropskou, indiánskou, africkou i mexickou kulturou. Ochutnejte její snad nejtypičtější jídlo: smažené kuře…
Lilek oloupeme a nakrájíme na tenká cca 0.5 cm kolečka. Osolíme z obou stran a necháme vypotit.Brambory nastrouháme a necháme chvíli odstát. Po té slijeme přebytečnou…
Maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme. Smícháme maso, česnek, podmáslí a všechny zbývající suroviny.Maso do ochuceného podmáslí naložíme na jeden až dva dny.…
Brambory a celer nastrouháme na hrubo. Pórek nakrájíme na drobno. Všechny suroviny spojíme v těstíčko podobné bramborákům.Lžíci klademe na rozehřátý tuk kopečky, které…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Oloupané brambory nastrouháme společně s česnekem. Pokud jsou hodně vodnaté, tak trochu z nich vodu vymačkáme.Přidáme podmáslí, vejce, cibuli a koření. Nakonec zahustíme…
Zelí lehce vymačkáme (vodu odložíme na vypití) a pokud je moc dlouhé, překrájíme.Do mísy dáme maso, koření, utřený česnek a zelí. Důkladně promícháme a spojíme.K masové…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
Připravte škrobovou vodu: Po vymytí mouky nechte škrobovou vodu několik hodin nebo přes noc odpočívat, škrob se usadí na dně nádoby. Jakmile se usadí, opatrně slijte…
Ve větším nižším kastrolu na cca 1 polévkové lžíci oleje osmažíme rýži. Neustále mícháme a sledujeme, až zbělá a začne při míchání šustit.Na pánev a nebo ještě lépe do…
Upéct domácí chléb není tak těžké, jak se může zdát. Podle tohoto receptu to jistě zvládnete. Vynikající chuť tohoto chleba zvýrazňují rozmixované škvarky a sušená…
Syrový očištěný celer nastrouháme na jemno a smícháme s vajíčkem, rozmačkaným česnekem a asi půl hodiny namočenými lněnými semínky. Osolíme, přidáme nastrouhaný sýr,…
Na panvi rozpálíme trochu oleje a prsa okořeněná solí a pepřem osmahneme. Maso vyjmeme.Do té samé pánve přilijeme smetanu, vývar, kořeni a provaříme.Vložíme nasekaný…
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno a brambory s celerem nastrouháme na jemno. Na sádle usmažíme cibuli dozlatova. Přidáme zelí, celer, brambory a koření.…
Cuketu nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme trochu soli a necháme 20 minut vypotit. Pivo lehce ohřejeme, dáme trošku cukru, nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek…
Na oleji osmahneme osolená křídla, přidáme koření, zalijeme vývarem a vínem a dusíme. Když jsou křídla měkká, vyjmeme je, omáčku zahustíme a křídla vrátíme zpět, aby se…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49