Rychlý žmolenkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenZe surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Do mouky dáme sůl, uděláme důlek, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a zasypeme cukrem, necháme vzejít kvásek, pak přidáme trochu změklou Heru, vejce a…
Nerozmrazené filé po obou stranách mírně osolíme, poprášíme paprikou a drceným kmínem.Všechnu zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme na širší půlkolečka, česnek na plátky,…
Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme na poloviny. První dáme na…
Dezert s bohatou ořechovou náplní, který si můžete upéct i jako dort. Připravte si ho večer předem, rozleželý je ještě chutnější. Pokud se vám povede ho uchránit,…
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Tento dezert spojuje nadýchaný piškotový základ s lahodnou vrstvou smetanového krému a šťavnatými jahodami. Ideální pro letní dny nebo jako sladká tečka po slavnostním…
Nenáročné a šťavnaté moučníky, ty jsou bezkonkurenční. A přesně takové tyto řezy jsou. Jednoduché šlehané těsto, tvarohový krém, ovoce schované pod vrstvou želé, to je…
Máte chuť na lívance, ale nemáte čas na kynutí? Máme pro vás tip, jak si během chvilky připravit lahodnou snídani. Kouzlo je v použití zakysané smetany, díky které jsou…
Jedním z nejoblíbenějších italských dezertů je panna cotta. Italská kuchyně není náročná na přípravu a ani tento recept není výjimkou. Trochu připomíná náš pudink, její…
Vatikánský chléb je takovým tajemným rytířem mezi koláči či perníky. Nikdo pořádně neví, kde se vzal. Jíst ho můžete kdykoli, ale péct byste ho měli jen jedenkrát za…
Džem se dá připravit z jakýchkoliv přebytků ovoce, které máte doma, navíc jeho příprava není žádná věda. Kombinace banánu a pomeranče zmírní kyselou chuť rebarbory. Džem…
Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového…
Vše zamícháme, abychom v těstě neměli žádné pucky a poté do formy, vytřené olejem a posypané hrubou moukou, hmotu nalijeme.Trošku jí ale necháme v míse a zamícháme do…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Upečte tuto rychlou a chutnou buchtu k nedělní kávě. Kyselou chuť rebarbory skvěle doplňuje sladká drobenka, kterou je buchta bohatě posypána. Místo rebarbory můžete…
Upečte tuto rychlou a chutnou buchtu k nedělní kávě. Kyselou chuť rebarbory skvěle doplňuje sladká drobenka, kterou je buchta bohatě posypána. Místo rebarbory můžete…
Mléko zlehka zahřejeme, přidáme krystal, rozpuštěné máslo, kvasnice, vmícháme vejce i žloutky, mouku a sůl - vše pečlivě promícháme a necháme cca 1/2 hodiny vykynout. …
Ušleháme Heru, cukr, med a vejce dohromady.Pak přidáme mouku se sodou nebo práškem do pečiva. Zamícháme a rozetřeme na pečící papír. Stejnoměrně na 2 plechy. Dáme…
Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou…
Větrníky jsou zpravidla velkým lákadlem v cukrárnách. My vám však přinášíme recept na báječné karamelové větrníky, které si můžete upéct i vy doma. Odměnou za náročnou…
Tak jednoduchá a přitom tak dobrá. Jemná díky tvarohu, sněhem z bílků nadýchaná a po citronu osvěžující bábovka. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se sami. Na…
Do vlažného mléka přidáme cukr a promícháme. Nadrobíme kvasnice a necháme nabobtnat.Poté přidáme žloutky, máslo nebo olej, špetku soli, rum, kůru z citronu a mícháme tak…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami