Ostrý mexický guláš
Recept ještě nebyl hodnocenMaso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme.K poloměkkému masu přidáme namočené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso, nakrájené na malé kousky, opečeme na sádle, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme papričky, česnek na plátky, podlijeme a dusíme.K poloměkkému masu přidáme namočené…
Fazole ponoříme do vody a necháme přes noc nabobtnat. Pak je uvaříme. Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, masox, sůl, pepř a na kostky nakrájené brambory. Povaříme. Až…
Fazuľu vopred namočíme a uvaríme. Scedíme, ale vývar zachytíme. Slaninu narežeme na kocky, orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu. Pridáme zeleninu a opažíme asi…
Není nic lepšího v sychravých dnech, než talíř plný syté polévky připravené s láskou. Až před vámi bude na stole, v něm od zeleniny, luštěnin po maso vše tak akorát a…
Den předem namočíme fazole do vody a necháme stát do druhého dne. Pak vodu vyměníme, přidáme bobkové listy a nové koření a fazole uvaříme do měkka.Než se fazole uvaří,…
Fazuľu, krúpy a hrach namočíme do studenej vody na 24 hodín, každé zvlášť. Večer pred prípravou narežeme kožu na husacích stehnách a stehná dobre nasolíme. V deň varenia…
Fazole přebereme, propláchneme vodou, namočíme a necháme bobtnat nejlépe přes noc. Ráno v téže vodě s polévkovým kořením a kůží uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme…
Polévka, která je schopná nahradit plnohodnotné jídlo na vás čeká v našem receptu. Luštěniny zasytí a jsou hodnotnou bílkovinnou složkou, zelenina a houby dodají chuť i…
Fazole s jemnou smetanovou omáčkou jsou velmi syté a nutričně bohaté jidlo. I bez masa budete mit plný talíř chutné a výživné dobroty. Dochutit můžete ještě podle svého…
Všechny fazole a fazolky uvaříme doměkka a odložíme. V kastole rozehřejeme olej, orestujeme na něm najemno nasekanou cibuli spolu s klobáskou nakrájenou na silnější…
Brambory a klobásu nakrájíme na menší kostky, cibuli na jemno. Mrkev a petržel necháme v celku. Do většího hrnce s vodou dáme vařit fazole, mrkev, petržel, masox a nové…
Cibulku nakrájíme nahrubo a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi.Přidáme lžíci rajčatového protlaku a ještě chvíli restujeme. Dále přidáme rozmačkaný česnek,…
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli, kolečka klobásy a chvíli restujeme. Přidáme paprikovou pastu, lžíci mouky a společně ještě krátce zarestujeme.…
Fazolová polévka s netradiční vložkou v podobě sušených hub. Polévka je hutná, sytá, dobře okořeněná. Tyto luštěniny jsou zdraví velice prospěšné a formou lahodné…
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření.Jablko nakrájíme na malé kostičky, cibuli na…
Zelí si nakrájíme na proužky, mrkve na kolečka, slaninu na malé kostičky a bramboru nastrouháme, cibuli nadrobno a česnek s pórkem na plátky. Na rozškvařené slanině…
Na oleji osmahneme cibulku, když je dozlatova, přidáme na malé kostičky nakrájenou červenou papriku. Chvíli restujeme a přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky.Poté…
Fazole přesypeme do misky a přidáme k nim tuňáka i s olivovým olejem.Do fazolí vmícháme na proužky nakrájenou červenou cibuli a citronovou šťávu.Salát ochutíme solí,…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.Do hrnce dáme lžíci sádla,…
Bílé fazole jsou chuťově nejlepší, protože jsou jemné a mají různé možnosti využití. Vyzkoušejte si z nich připravit jídlo z jednoho pekáčku s konzervovanými rajčaty a…
Máte chuť na rychlý oběd? Kuřecí maso se slaninou a bylinkami v omáčce s řapíkatým celerem, rajčaty a fazolemi je snadné na přípravu. Jídlo chutná výborně a díky spoustě…
Chcete připravit poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti? Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší vaše strávníky. Nejjednodušší přílohou tak…
Předem si bílé fazole namočíme,uvaříme. Protože se mi nechtělo vařit s fazolemi, tak jsem použila ty nakládané bílé v soleném nálevu, moc dobré a ušetřila jsem si čas.…
Fazole namočíme předem, nejlépe přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme, fazole zalijeme části vývaru, přidáme nové koření a bobkový list s libečkem. Nesolíme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21