Zdravá ovesná buchta s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 651 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 14,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 77,00 g |
– cukry | 45,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejprve si nastrouháme jablka na hrubo, přidáme ovesné vločky, 2 lžíce sirupu, 2 vejce, promícháme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět důkladně promícháme. Polovinu…
Jáhly alespoň 2x spaříme vroucí vodou, aby se zbavily případné hořkosti. Přemístíme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a uvaříme společně s datlemi do měkka.…
Do hrnce nasypeme jahelné vločky, zalijeme vodou, přidáme goju a vaříme do zhoustnutí (asi tři minutky).V misce zalejeme datlovým sirupem a můžeme podávat.
Goji nasypeme do mixéru nebo food processoru, přidáme vodu a vše rozmixujeme na hladkou hmotu.Do rozmixované směsi přidáme lžíci chia semínek, necháme je chvilku…
Datle rozmixujeme, dokud nevznikne tzv. datlová pasta, následně přidáme všechny zbylé suroviny. Vzniklou hmotu vložíme do misky libovolného tvaru, "uplácáme" směs a…
Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme…
Změklé máslo utřeme s cukry a vejci, zapracujeme mouku a sůl, případně i vanilkové aroma. Vznikne poměrně tuhé těsto, se kterým můžeme dále pracovat. Já jsem je…
Pohanku lámanku a quinou rozmícháme v 300 ml rýžového nápoje Zajíc a dáme vařit na kaši. Necháme vychladnout. Rozinky a Goji si na několik minut namočíme do teplé…
Všechny ingredience smícháme dohromady. Lžící děláme na plech na pečící papír malé hromádky dostatečně od sebe rozestoupené a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na…
Goji nakrájíme na malé kousky a zalijeme vodou. Necháme několik hodin bobtnat.Mrkve a jablka očistíme a nastrouháme na hrubo. Dáme do mísy.Z vajíček oddělíme bílky a…
Do mixeru dáme kousky neoloupaného jablka, dýni, přidáme goji a dolijeme vodu - množsttví podle požadované hustoty. Vše rozmixujeme dohladka.
Banány oloupeme a nakrájíme nebo rukama rozdělíme na více kusů.Naházíme do mixovací nádoby spolu s hrstí goji a dolijeme mlékem.Nemusíme doslazovat, banány s mlékem…
Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a necháme 10min odpočinout. Promícháme, přidáme vejce, olej a…
Rostlinné mléko (cca 200ml na jednu porci) ohřejeme, nasypeme opatrně instantní kaši (kupuji ve zdravé výživě) podle toho, jak chceme aby kaše byla hustá, kdo má rád…
Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí) Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky. …
Goji a datli zalijeme studenou vodou a necháme asi 1 hodinu nasáknout.Poté přidáme oloupaný pomeranč a rozmixujeme do hladka.
Mouku smíchejte s ovesnými vločkami, kakaem, kypřícím práškem, chia semínky, nakrájenými jablky, skořicí, vejcem a sladidlem dle chuti. Směs dejte péct cca na 35-40…
Cuketu nastrouháme najemno, vymačkáme vodu a slijeme. K nastrouhané cuketě přidáme vše ostatní a umixujeme ponorným mixerem do hladké hmoty. Vmícháme brusinky, goji a…
Vše na těsto smícháme na tvárnou hmotu a dáme chladit do lednice. Zatím připravíme polevu. Všechny suroviny vložíme do mixéru a umixujeme dohladka.Těsto natlačíme do…
Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56