Falešná bulharka
Recept ještě nebyl hodnocenCibule nakrájíme na kousky. Jednu dáme na pánev s olejem a necháme zesklovatět. Přidáme maso a opečeme. Přidáme protlak, papriku, sůl a pepř. Malinko podlijeme vodou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibule nakrájíme na kousky. Jednu dáme na pánev s olejem a necháme zesklovatět. Přidáme maso a opečeme. Přidáme protlak, papriku, sůl a pepř. Malinko podlijeme vodou a…
Ze sýru Gervais, hořčice, Nivy a majoránky si uděláme pomocí vidličky pastu. Do kotlet nařízneme kapsu. Na plátky šunky natřeme pastu, stočíme ji do ruličky, vložíme do…
2x pomleté maso smícháme s jemně nakrájenou cibulí, česnekem a zbylými surovinami.Tatarák dochutíme a necháme uležet v lednici minimálně tři hodiny.Na sádle usmažíme…
Do vyšší rovné nádoby dáme cibuli a 50 ml oleje. Tyčovým mixérem pořádně rozmixujeme. Poté přidáme vejce, zbytek oleje a všechny zbývající přísady.Tyčový mixer dáme na…
Špekáčky a cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Smícháme nakrájenou jarní cibulku, špekáčky, houby, kapii a cibuli.Na zálivku vše důkladně promícháme do hladké…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.Přidáme játra a maso. Mícháme…
Brambory oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.Když jsou brambory měkké, přidáme horké mléko, máslo, křen, hořčici a vyšleháme pyré.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe sýr, ananas, přehneme a kraje spojíme párákem. Obalíme v trojobalu, dáme smažit na rozehřátý tuk. …
Výhodou je příprava předem, takže se můžeme věnovat návštěvě a nemusíme být "u plotny". Podáváme je totiž teplé, ale mohou se jíst i později studené. Náplně k plnění…
Změklé máslo, sýr a žloutky utřeme a přidáme ostatní ingredience. Nakonec posekané bílky. Zamícháme. Pomazánkou potřeme domácí kaiserky. (viz recept na kaiserky v…
Salám nastrouháme, promícháme se všemi surovinami a dochutíme. Vejce rozšleháme se lžičkou strouhanky a špetkou soli. Veku mažeme nádivkou a přiklopíme druhým plátkem.…
Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v marinádě.Necháme přes noc uležet v ledničce.Opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu.
Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek. Máslo, sůl a asi 3 polévkové lžíce studené vody rychle zpracujeme s moukou na křehké těsto. Těsto rozválíme…
Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla. Po té přidáme česnek na plátky a po chvíli nakrájený bůček na malé kousky i s výpekem.Solte až na konec bude-li třeba, výpek…
Nejprve připravíme papriky, které upečeme nebo opálíme flambovací pistolí. Když povrch paprik ztmavne, vložíme je na chvíli do mikrotenového sáčku a necháme zchladnout.…
Příprava marinády: Šťávu z obou citronů smícháme s pepřem, chili kořením, hořčicí a olejem a pečlivě promícháme. Přidáme ještě 1 papriku, 1 mrkev, které nahrubo…
Porce kuřete vyskládáme do zapékací mísy. Smícháme máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku a dle chuti sůl a pepř.Směs naneseme na horní část kuřat, podlijeme…
Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Zbytek uzeného…
Smícháme olej z rajčat s utřeným česnekem, hořčicí, kořením a části bylinek. Necháme uležet nejméně 2 hodiny, nejlépe přes noc. Na rozehřáté pánvi smažíme maso z každé…
Mrkev a křen důkladně očistíme a najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a najemno nákrájíme. Potom přidáme ostatní ingredience, cukr, pepř a sůl podle chuti a důkladně…
Ze všech ingrediencí, kromě kotlet, vytvoříme hustší těstíčko. Kotlety zlehka naklepeme a dáme do marinády, aby byly ponořené. Necháme marinovat, ideálně přes noc. Když…
Z brambor můžeme vykouzlit spoustu výborných pokrmů, který opravdu zasytí. Vsaďte na zapečené brambory s jarní cibulkou, pórkem a hlívou, provoněné bylinkami. Skvělé…
Brokolici a větší pórek nakrájený na kolečka povaříme asi 3 minuty v osolené vodě. Uvaříme 2 vejce natvrdo, a necháme vychladnout, nakrájíme do mísy na nudličky červené…
Filety musi byt s kuzi. Kazdou filetu omyjeme a osusime. Lehce zakapneme olivovym olejem a posypeme cerstve namletym peprem. Na jednu filetu polozime svazek…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Není pánev jako pánev: K čemu slouží wok a proč je lepší měď než hliník?
Vánoční rekordy: Největší šálek horké čokolády obsahoval 4500 litrů sladkého nápoje a padlo na něj 600 kg čokolády
Krémové polévky jako ideální večeře pro děti: Jeden jednoduchý postup stačí na desítky různých polévek