Hovězí polévka - přesnídávková
Recept ještě nebyl hodnocenMaso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso dáme do studené vody, přidáme koření, sůl, přivedeme k varu, vložíme kořenovou zeleninu a zvolna vaříme doměkka.Zhruba 20 minut před koncem přidáme ostatní zeleninu…
Jako výbornou svačinu si můžeme dát vlašský salát s kouskem dobrého pečiva. Příprava salátu je jednoduchá a rychlá. Potřebujeme jen vařenou zeleninu, šunku, okurky a…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Poté jednotlivé kousky dobře obalíme ve hladké mouce (udělá nám křupavou krustičku) a takto obalené odložíme na mělký talíř, aby…
Cuketu nakrájíme na kostky a osolíme. Na olivovém oleji osmahneme pórek s kořením. Přidáme cuketu, kukuřici a hrášek. Nakonec ještě tak na 2 minutky nakrájené tofu.…
Mlieko, soľ, vajcia, na menšie kocky narezané špekáčiky a hrášok zmiešame. Rohlíky narežeme na kolieska a postupne ich ukladáme do zapekacej misky vymazanej maslom a…
Z masa si uděláme vývar(já dělala z kůže uzeného masa), po vyvaření vyndáme a zavaříme všechnu zeleninu. Cibulku, kapustu na proužky, cibulku, pórek na kolečka, pak…
Cibuli a šalotku nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké hranolky, brokolici rozebereme na růžičky, česnek utřeme a maso nakrájíme na malé plátečky, nebo větší nudličky…
Nejdříve předvaříme brambory, nejlépe ve slupce, nevaříme je však úplně do měkka.V osolené vodě uvaříme bulgur - zhruba 15 minutVšechnu zeleninu nakrájíme na libovolné…
Uvaříme, nejlépe v rýžovaru, jasmínovou rýži, do které přidáme hřebíček a špetku muškátového květu. Na pánvi necháme rozehřát olej a mezitím nakrájíme na menší kusy…
Salát neznamená pouze kus listu a zelenina. Vyzkoušejte tento bulgurový salát plný křupavých elementů od zeleného hrášku a chřestu až po pražené ořechy. Vše spolu…
Jídla ve stylu asijské kuchyně jsou velmi oblíbená. Jsou rychlá a jednoduchá na přípravu. Stačí vše nakrájet na velikost soust, postupně osmažit a dobře dochutit.…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Připravte si s námi variaci zeleninového jídla s luštěninami. Čočka nemusí být vůbec nuda, když ji dochutíte a vylepšíte kořením a dobře ladícími druhy zeleniny. Věřte,…
Ovesné vločky propereme a uvaříme v mírně osolené vodě. V jiném hrnci uvaříme nastrouhanou mrkev, celer a zelený hrášek. Uvařené ovesné vločky rozmixujeme, přidáme mléko…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a hrášek, osolíme a zalijeme vodou. Bez míchání vaříme pod pokličkou na mírném ohni až do úplného…
Na oleji osmahneme na nudlicky pokrajene kureci prsa, pridame sklenici leca, hrasek a zampiony a trochu kecupu, dusime asi 20 minut, ke konci osolime, opeprime a pridame…
Na másle osmahneme maso, zeleninu a cibulku na kostičky, poprášíme paprikou a trochou podravky, rýži, podlijeme 3 hrnky vody o objemu 2 dl a vaříme, dokud není rýže…
Rybí kari je v naší kuchyni netradičním pokrmem. Kousky tresky jsou vařeny v pikantní omáčce z červeného kari a kokosového mléka. Chuťově a barevně je pak doplňují…
Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na…
Hrášek spolu s troškou smetany umixujeme dohladka (můžeme nahradit i mlékem nebo vodou - jde jen o to, aby se mixoval snáze) a pomalu (nejlépe ručně) promícháme s…
Rybu uvaříme v osolené vodě, slijeme (do polévky, tento vývar nepoužijeme) a obereme maso.Hrášek uvaříme zvlášť v menším množství vody a rozmixujeme, použijeme k…
Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska hrubé asi ½ cm.Do vymasteného pekáča navrstvíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme.Na zemiaky uložíme jemne osolené kuracie…
Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na kolieska narezanú klobásu, kukuricu, hrášok a krátko opražíme. Do pekáča rozložíme polovicu pohánky, na ňu navrstvíme…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme kurkumu a premiešame. Vložíme na ružičky rozobraný karfiol a na malé kocky nakrájané batáty. Zalejeme vodou a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Byliny v kuchyni: Ostružiny posílí imunitu i paměť, odvar z listů skvěle vyčistí pleť!
Brokolicová polévka s voňavou zeleninou a aromatickým sýrem překvapí skvělou chutí a krémovou konzistencí
Dokonalý houbový kuba: Připravte si tradiční vánoční pokrm tak, jak ho vařili naši předkové