Pajšl z králičích drobů a špekové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenNa zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na zpěněnou cibulku na sádle dám orestovat nakrájené vnitřnosti, podliji nejlépe vývarem, přidám koření a dusím cca 30-40 minut pod pokličkou.Zahustím moukou, provařím,…
Játra nakrájíme na nudličky, všechny suroviny smícháme a promícháme s nakrájenými játry, zakápneme olejem a necháme v lednici do druhého dne. Na pánvi rozpustíme trochu…
Těstoviny uvaříme dle návodu. Na rozehřátem oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme protlak, osolíme, přikryjeme a několik minut dusíme. Potom přidáme…
Nakrájím si cibulku, orestuji na sádle, až zesklovatí, přidám k ní na kostičky nakrájený bůček, nechám zatáhnout, přidám nové koření a dusím až je maso měkké.K masu…
Na rozpáleném sádle osmahneme lehce cibuli, přidáme játra a dusíme do poloměkka.Opepříme, očesnekujeme a zaprášíme sladkou paprikou. Zalijeme vodou a vaříme.Zakápneme…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme milovníky skopového…
Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra.…
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut.Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu.Vařte a stahujte…
V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (na fotu jsem dávala mraženou s kořenovou petrželí) a zlehka opékáme, cca 5 minut.. Když je slyšet že…
Očištěná játra pokrájíme na kousky a opečeme na oleji.Hotová játra osolíme, opepříme a přendáme je do nahřáté nádoby, aby vydržela teplá.Do pánvičky přidáme trochu oleje…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.Přidáme játra a maso. Mícháme…
Játra očistíme a nakrájíme na velikosti sousta. Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme játra obalená v mouce a po prudkém orestováni i papriku a česnek.…
Očistěná játra vložíme na 2 hodiny do mléka, potom je vyjmeme, osušíme a protáhneme slaninou, opepříme a dáme dusit na máslo a osmaženou zeleninu. Přidáme celý pepř,…
Játra a maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 4 lžíce oleje, kari, sůl, mletou papriku, sečuánské koření a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.Cibuli…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a na plátky nakrájenou slaninu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do zlatova. Játra očistíme…
Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno…
Játra orestovat na špeku a části cibule,osolit,opepřit. Plátky krkovice rozklepat mezi foliemi. Osolit,opaprikovat (lze okořenit i jinak-třeba hořčicí),rozdělit játra…
Játra si umyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule a hříbky očistíme a nakrájíme na hrubo. Na sádle si osmahneme cibulku, přidáme játra, až se zatáhnou přidáme hříbky a…
Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.Těstoviny…
Dobře očištěné houby nakrájíme a povaříme 10 min. ve slané vodě. Na masovém strojku pomeleme játra, houby, cibuli. Rýži uvaříme do měkka, vychladlou rozmixujeme s vejci.…
Játra na plátky opepříme, posypeme tymiánem a pomoučíme. Opečeme prudce na pánvi z obou stran, snížíme teplotu, přidáme česnek na plátky a zakapeme worcestrem. Doba…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Hlavu a vnitřnosti z kapra očistíme, osolíme, pokmínujeme a dáme na cibuli. Ztlumíme plamen a zvolna opékáme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Plesnivění omáček, protlaků a pest ve sklenicích lze snadno zabránit: Trik je ve správném použití olivového oleje
Indický čaj masala vás zahřeje, vylepší náladu a posílí imunitu. Víte, jak se správně dělá?
Pomelo v kuchyni: Připravte si tohle citrusové ovoce na asijský způsob!