Ladu (exkluzivní indická sladkost)
Recept ještě nebyl hodnocenV menší misce smícháme kokos, kardamom, skořici, oříšky a dáme bokem. Ve větším hrnci(cca 4 litrovém) rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za bezpodmínečně stálého…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 498 kJ / 358 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 1,00 g |
– nenasycené | 5,00 g |
–– mononenasycené | 4,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V menší misce smícháme kokos, kardamom, skořici, oříšky a dáme bokem. Ve větším hrnci(cca 4 litrovém) rozehřejeme máslo, přidáme mouku a za bezpodmínečně stálého…
Pohanku a ořechy dejte do misek, zalijte vodou a nechte přes noc nebo nejméně jednu hodinu máčet. Slijte a propláchněte. Všechny ingredience dejte do mixéru (jestli…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Dnes už není třeba si koření doma mlít (tlouct v hmoždíři), všechna se dají pohodlně koupit mletá - kromě paštik jsem si zvykla je používat i na obyčejné vaření, tím…
Do vyšší mísy přesijeme obě mouky, přidáme sůl, kmín, kardamom a promícháme.Kvásek promícháme s vodou, aby se dostatečně okysličil a přilijeme k moučné směsi. Vymícháme…
Očištěné, vykostěné maso osolíme, opepříme posypeme kurkumou a vše vmasírujeme do masa, dáme do misky a necháme v chladu cca 15-20 minut. Zatím nasekáme oloupanou…
Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhaný zázvor zalijeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, přisypeme cukr s melasou a golden syrup. Citrony a…
Nejdříve si připravíme cukrový sirup – rozpustíme cukr ve vodě a za občasného zamíchání vaříme, až než sirup zhoustne. Cizrnovou mouku nasypeme do kvalitní nepřilnavé…
Indická kuchyně si získává v naší kuchyni stále větší oblíbenost pro svoji exotickou vůni a chuť. Navíc je velmi zdravá a kromě léčivého a zdravého koření nás okouzlí…
Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a oslaďte 5 lžičkami třtinového cukru. …
Kureci maso nakrajime na tenke nudlicky, pokapeme stavou z citronu, pridame sojovou omacku, worcester omacku, drceny pepr, promichame a nechame pul hodiny prolezet ( pri…
Jenoduchá (Britsko-)Indická kořeněná rajčatová omáčka s tofu a koriandrem. Skvělé k rýži či indickému chlebu, např. česnekovému Naanu. Tofu rozkrojte podélně na dva…
Mouku nasypte do mělké misky nebo hlubokého talíře. Dochutíte ji solí a pepřem. V ochucené mouce obalíte důkladně steaky a přebytečnou mouku oklepte.Na lžící rozehřátého…
Ryzí dobře propláchneme, necháme okapat, přidáme kardamom, nové koření, šafrán - promícháme a na trošce oleje (na pánvi) opečeme.Neoloupaný lilek nakrájíme na plátky …
Sušené droždí a kardamom promíchejte ve větší míse. Rozpusťte kokosový tuk, přidejte k němu mléko a javorový sirup a zahřejte přibližně na teplotu lidského těla (ne více…
Třetinu másla rozpusťte na pánvi a povařte s medem na zlatavý sirup. Omyté švestky vypeckujte a rozpulte. Na dno pečicím papírem vyložené formy nalijte sirup a řezem…
Pistácie namočíme přibližně na 1 hodinu do vody, poté slijeme a přendáme do výkonného mixéru (blenderu). Přidáme jeden hrnek vody, javorový sirup, vanilku, kardamom a…
Odměřte odměrkami na koření. Smíchejte a skladujte v uzavřené nádobě označené názvem směsi.
Všechny ingredience smícháme a ve smoothie mixéru umixujeme do jemného smoothie.Dosladíme dle vlastní chuti.
Bobulky aronie omyjeme, vylisujeme a navážíme si 900-1000 g šťávy, vsypeme dva sáčky želírovacího přípravku a promícháme.Za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme…
Rozšľaháme vajcia, pridáme oriešok, korenie, hrozienka, múku, soľ a vypracujeme cesto. Necháme 30 min odpočívať. Potom vmiešame všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali…
Dejte vařit nudle.Na dvou lžících másla osmahněte dohněda nakrájenou cibuli. Vyjměte cibuli z pánve a dejte na stranu do misky.Do téže pánve dejte zbytek vejce a…
Rýži a čočku smícháme, důkladně propereme a necháme stát hodinu ve studené vodě (můžeme nechat i přes noc, potom je příprava kratší). Poté slijeme a necháme okapat. Do…
Mrkev a petržel důkladně omyjeme (vyhneme se tak tomu, že bychom je museli škrábat) a nakrájíme je na kostičky. Zázvor nakrájíme na co nejtenčí plátky. Kurkumu…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Jak na dokonalý vepřový guláš s povidly: Ta švestková mu dodají výbornou chuť i barvu
Byliny v kuchyni: Ostružiny posílí imunitu i paměť, odvar z listů skvěle vyčistí pleť!
Pěstování salátových okurek je hračka: Sázejte s odstupy, nezalévejte studenou vodou a velká sklizeň vás nemine