Jednoduché francouzské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenFrancouzské brambory patří k tradičním receptů, našich babiček a prababiček. Klasicky se připravují z brambor vařených, ale někdo je dělá i ze syrových a přesně takový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 423 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 25,00 g |
Sůl | 60,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Francouzské brambory patří k tradičním receptů, našich babiček a prababiček. Klasicky se připravují z brambor vařených, ale někdo je dělá i ze syrových a přesně takový…
Zabitého a vykuchaného kapra vykostíme (dle chuti zbavíme kůže) a nakrájíme na filety. Každý kousek kapra potřeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a zakápneme…
Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme do mističky. Přidáme prolisovaný česnek (může být i nakrájený) a všechny ostatní ingredience na marinádu a vše smícháme.Marinádou…
Oloupanou a nakrájenou cibuli v pánvi na oleji osmahneme do sklovita. Cibuli shrneme na bok, vložíme naklepané kotlety a opečeme je z obou stran, aby se maso zatáhlo.…
Rychlá večeře do několika minut. Tato vepřová směs je velmi dobrá a jednoduchá na přípravu, chutná nejlépe se smaženými hranolky, nebo kroketami a tatarskou omáčkou.
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme. Plátky masa potřeme vymíchanou…
Klasický smažený řízek je oblíbená klasika. Vyzkoušejte tentokrát maso předem naložit do jogurtu a trochy koření. Maso bude díky tomu šťavnaté a křehké a chuť koření se…
Česnek utřeme, ingredience smícháme spolu. Podle hustoty dáme tatarku, osolíme a ochutíme ďábelským kořením.
Zbyl vám kus chleba, který už nikdo nechce? Nevyhazujte ho a udělejte si topinky. Popadněte pánev a přichystejte směs, která se na nich bude skvěle vyjímat. Hodí se na…
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľku s trochou majoránky, trochou kari korenia, troškou diablskej zmesi a zaprášime múkou.Po chvíli pridáme vriacou vodou zabarený…
Maso a játra pokrájíme na kousky a naložíme na několik hodin do marinády. Papriky a pórek nakrájíme na kousky a potom všechno střídavě navlékáme na jehly. Grilujem po…
Maso naskládáme do vymazané zapékací mísy, osolíme a okořeníme, poklademe pórkem a cibulí krájenými na kolečka (silnou vrstvou) a znovu okořeníme.Zalijeme vývarem,…
Z hladké mouky, droždí, sádla, soli vypracuje těsto teplou vodou, necháme 20 min kynout. Z těsta vytvoříme malé kuličky, potřeme vejcem, posolíme hrubou solí, okmínujeme…
Maso omyjeme a osušíme.Do nádoby dáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, ostatní suroviny na marinádu, promícháme a maso do něj naložíme. Necháme naložené do druhého…
Nejprve uděláme marinádu. Do misky dáme olej, prolisujeme česnek a přidáme všechny ingredience, které dobře promícháme.Do marinády dáme křídla, pořádně obalíme ze všech…
Stehna opláchneme a zbavíme kůže. Potřeme marinádou a přes noc je necháme odpočinout v ledinici. Poté stehna vytáhneme, vložíme do pekáčku, zalijeme dcl vody a přidáme…
1.Maso nakrájíme na malé řízečky, mírně osolíme, posypeme ďábelským kořením a vetřeme jej do masa, obalíme v mouce a na horkém oleji osmahneme rychle z obou stran.…
Kotlety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Potom kotlety vyndáme na talíř a na výpeku z kotlet dozlatova usmažíme jednu cibuli. Až je cibule…
Na pánvi rozpálíme sádlo a rozprostřeme šunku tak, aby byla celá pánev pokrytá. Šunku asi 2 minuty smažíme a poté nalijeme vajíčka. Hned poté (když jsou vejce tekutá)…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, posypeme ďábelským kořením a obalíme v mouce. Maso po obou stranách opečeme na rozpáleném oleji,…
Nakrajime brambory nevařené. Vyskladáme do pekače na ně dáme mleté maso, osmaženou cibuli, sůl, dábelské kořeni a zase brambory a zalijeme 2 šlehačkami a pečeme :-) Pak…
Postup: rýži uvařit mleté maso na cibuli udusit, okořenit podle chuti (ostré je lepší) kysané zelí slejeme a smícháme s cibulí klobásu nakrájíme na kolečka …
Na rozpálené máslo dáme maso na nudličky,osolíme,okořeníme ďábelským kořením,opepříme a přidáme sojovou omáčku, když je hezky dozlatova,přidáme ananas bez šťávy a…
Suroviny dáme do pekárny, nejdřív tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto (má díky koření světlounce oranžovou barvu) vytáhneme z formy, propracujeme…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Čerstvé domácí máslo je hotové za pár minut. Spočítali jsme, zda se vyplatí nejen chuťově, ale i finančně
Borůvková povidla: Zkuste je podle slavné prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové!
Slavný francouzský toast získal název omylem, nebo podvodem. I tak chutná fantasticky!