Bramborovo - kuřecí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenGuláš z drůbežího? Proč ne! Gulášek je rychle hotový a pokud ho výborně dochutíte, ani skalní příznivci vepřového, či hovězího mu neodolají. Podle sebe připravte více,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 339 kJ / 81 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16,00 g |
Sůl | 40,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Guláš z drůbežího? Proč ne! Gulášek je rychle hotový a pokud ho výborně dochutíte, ani skalní příznivci vepřového, či hovězího mu neodolají. Podle sebe připravte více,…
Rychlá a levná variace na tolik známou gulášovou polévku, ve které maso nahradíme na kolečka nakrájenými párky zasytí i zahřeje. A když není moc času na vaření, talíř…
Kdo dělá poctivý guláš, ten ví, že k němu patří pár důležitých bodů, které je potřeba hlídat. Náš guláš z vepřového masa si oblíbí každá hospodyňka. Všechny suroviny…
Máte chuť na guláš, ale není čas stát u plotny? Pak vyzkoušejte gulášek bez míchání - všechny suroviny stačí pořádně promíchané dát do pekáče, zalít bujónem, přikryté…
Kostky hovězího masa, doměkka upečené v jednom pekáčku společně s cibulí, žampiony a hráškem a podlité červeným vínem, se doslova rozplývají na jazyku. Hovězí dušené v…
Barva, chuť a kvalita vepřového guláše se odvíjí od svého cibulového základu. Proto je třeba použít větší množství cibule a dobře jí osmažit. Chuť guláše si můžeme…
Pokud se vám poštěstilo a dostali jste kousek jelení plece, uvařte z ní guláš a rovnou dvojité množství. Druhý den je totiž ještě lepší, než ihned po uvaření. Ale…
V kastrole rozškvaříme špek, přidáme nakrájenou cibuli a sádlo a opečeme do hněda. Přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a orestujeme. Přidáme papriku, gulášové…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Pekáč vymažeme olejem, klidně ho může být trošku víc. Nakrájenou cibulku dáme do pekáče, na to naskládáme nakrájené maso a okořeníme gulášovým kořením. Dáme do rozpálené…
Kuřecí játra moc nekrájíme , stačí na polovinu nebo maximálně na čtvrtky. Do kastrólu dáme trochu oleje a na něm osmažíme červenou cibuli se slaninou nebo uzeným,…
Tradiční hovězí guláš potřebuje dostatek péče a hlavně času na přípravu a následné proležení, aby se chutě rozvinuly. Ne vždy ale máme tolik času nebo energie, a proto…
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, která se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Když čekáte větší společnost, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Oblíbenou klasiku české kuchyně připravujeme každý trochu jinak. Buřtguláš podle tohoto receptu je díky pivu, spoustě koření a česneku plný chutí. Navíc do něj přidáme…
Dršťky dáme do 5l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na…
Obě cibule a papriku nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme.Jakmile cibulka zesklovatí přidáme játra a za stálého míchání necháme osmahnout.Potom přisypeme gulášové…
Guláš z drůbežího masa doplněný žampiony může být vhodným lehkým obědem či večeří, když nemáme příliš času, nebo ho nechceme trávit u plotny. Pikantní omáčka vonící…
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.Na…
Toto výborné jídlo plné zeleniny, bylinek a vepřového masa se hodí i pro děti. Díky přípravě v tlakovém hrnci bude maso rychle měkké. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou…
Nakrájenou cibuli usmažíme v pánvi, přendáme do PH a přidáme nakrájené maso, koření, skleničku vody a pomalíme necelé 3 hod. V polovině pomalení přidáme mističku vývaru…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme hlívu nakrájenou na kostky, osolíme a chvilku restujeme. Potom přilijeme trochu vody, přikryjeme a za občasného míchání…
Postup je velmi jednoduchý. Do připraveného pekáče dám nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, maso, koření, solamyl. Vše pořádně promíchám.V horké vodě si rozpustím…
Fazolový guláš s klobásou a masem je snadný a rychlý na přípravu. Pokrm příjemně zahřeje, zasytí a tak si ho nejlépe vychutnáme samotný, nebo s krajícem čerstvého chleba…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Grilování levou zadní: Jak grilovat cuketu na předkrm, přílohu i jako hlavní chod. Na co si dát pozor
Pečeme s Ivou: Pečivo tuze voňavé, nadýchané, a přeci s pevnější a tmavší střídou. Takové jsou chlebulky
Iris vyrůstala v děcáku, ale nikdy se nevzdala. Dnes pro Kuchařky bez domova peče cukroví, po kterém se jen zapráší