Lilek na paprikách a česneku
Recept ještě nebyl hodnocenPokud zrovna nemáte chuť na maso, pak pro vás máme tento rychlý a jednoduchý recept na lilek na paprikách a česneku. Dobře okořeněný pokrm chutná nejlépe s rýží nebo s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, pak pro vás máme tento rychlý a jednoduchý recept na lilek na paprikách a česneku. Dobře okořeněný pokrm chutná nejlépe s rýží nebo s…
Celer očistíme, rozpůlíme a vložíme uvařit do silného masového vývaru. Použít můžeme i celer, vařený v polévkovém vývaru, který nebudeme dále spotřebovávat. Celer…
V pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a sádlo a orestujeme dozlatova.Přidáme nakrájené dršťky na kostičky, nakrájená spařená a oloupaná rajčata,…
Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Na oleji osmahneme do hněda cibulku, přidáme kostky masa, koření, tymián, osolíme, necháme pustit šťávu a na mírném ohni dusíme asi hodinu. Během té doby vždy pouze…
Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Škrob rozmíchejte ve 2 hrncích vody či zeleninového vývaru. V hrnci na středním plameni rozehřejte olivový olej, vložte šalotku a cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté…
Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova…
Maso i slaninu nakrájíme na kousky velikosti soust. Brambory oškrábeme, omyjeme, jednu menší bramboru necháme, ostatní nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme…
Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky velikosti soust. Stejně velkou hromádku potřebujeme i nahrubo nakrájené cibule. Očistíme i česnek a oloupanou klobásu nakrájíme…
Orestujeme cibuli do zlatova, přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky a restujeme taktéž do zlatova.Přidáme koření (mimo papriky) a restujeme, dokud se nerozvoní, pak…
Kuřecí maso nemusí znamenat nutně jen řízky nebo směs se zeleninou. V tomto receptu to prakticky spojíme dohromady. Nudličky masa se naloží do pikantní marinády s lečem…
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…
Houby krátce povaříme asi v jednom decilitru zeleninového vývaru spolu s kmínem. Cibulku zpěníme mírně dorůžova na sádle a přidáme mouku. Uděláme světlejší jíšku,…
Králičí hřbet podél páteře vykostíme, odblaníme a prošpikujeme proužky vychlazeného špeku.Do masa vmasírujeme sůl, pepř a utřený česnek. Poté vložíme do uzavíratelné…
Zapneme troubu na 200° C. Plech vyložíme pergamenem nebo pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Cuketu nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a vymačkáme…
V pánvi si rozehřejeme 20g másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do sklovata. Pak přidáme na hrubší proužky pokrájené papriky, protlak, vše lehce…
Kuřecí stehna nasolíme a necháme odpočinout. Cibuli a papriku nakrájíme na kostky. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Pak přidáme…
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i na nudličky nebo kostičky pokrájený libovější debrecínský špek.…
Klobásy či špekáčky pokrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je vyndáme z tuku na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk,…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části. Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust a…
Na sádle osmahneme cibulku, přidáme maďarskou papriku a sladkou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso na kostky a zalejeme vodou, přidáme masox, rozmačkaný česnek, sůl,…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Rýžový koláč s kuřetem si zamilujete: Chutná božsky a ze zbytků z lednice a spíže ho zvládne připravit i kuchařský amatér
Vepřová játra na cibulce: Pikantní šmrnc jim dá sójová omáčka a jemnější chuť a vůni krátké namočení do jedné ingredience
Tradiční gruzínské chačapuri: Placky, plněné sýrem, se staly rovnou národním pokrmem. Víte, jak na ně?