Krkovička pečená po staročesku
Recept ještě nebyl hodnocenStaročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Dokonalá jídla ze základních surovin, například jako tato pečená krkovička s kořenovou zeleninou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 7,50 g |
– nasycené | 3,50 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 3,50 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Staročeské recepty mají své kouzlo a patří mezi poklady české kuchyně. Dokonalá jídla ze základních surovin, například jako tato pečená krkovička s kořenovou zeleninou.…
Udělejte si nostalgický výlet do české kuchyně se staročeským hovězím na houbách! Tento tradiční pokrm je plný bohaté chuti hovězího masa, které se krásně doplňuje s…
Panenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a…
Pekáček si vytřeme uzeným špekem, poté ho nakrájíme na malé kostičky a dáme na dno pekáčku, na něj vyskládáme stehna, která nejprve osolíme a posypeme staročeským…
Maso opláchneme, osušíme. Posypeme staročeským kořením, solí, pepřem a vložíme do pekáčku na nakrájenou cibulku (na kostičky). Necháme chvilku proležet a pak pečeme do…
Kachnu omyjeme, osolíme, okořeníme cca 2 lžičkami Staročeského koření - nešetřete, aby byla kachna krásně provoněná kořením, dáme koření i dovnitř.Jablko omyjeme a tak,…
Maso smícháme s 2 ks vajec, přidáme koření cca 1 pol. lž staročeského koření, pepř a špetičku soli, pokud je potřeba. Vezmeme si dortovou formu, vymažeme olejem a…
V misce smícháme očištěná kuř. játra vcelku s vejcem, solí, kapkou worcesteru a troškou staročeského koření a necháme uležet. Kuře vykostíme, plát masa rozložíme a…
Na ppánvi na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a staročeské koření a chvíli restujeme. Když je maso měkké přidáme nakrájený pórek, rajčátka…
Houby nakrájíme na větší kousky.V kastrole rozškvaříme kostičky slaniny a osmahneme na ní cibuli,okmínujeme a ochutíme česnekem utřeným se solí.Přidáme ještě tuk a pak…
Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky,…
Krůtí maso nakrájet na medailonky, hlívu nakrájet nebo natrhat na proužky, oboje naložit do směsi hořčice, sojovky, soli, koření a oleje do druhého dne. Druhý den na…
Kuřecí si nakrájíme na nudličky, osolíme a na pánvi prudce opečeme z obou stran. Přidáme staročeské koření s pepřem, podlijeme vodou a necháme 20 minut dusit. Pak…
V osolené vodě uvaříme květák. Poté jej rozmačkáme vidličkou a přidáme do hrnce v němž jsme mezitím osmahli cibulku. Zalijeme asi 1/4 l vody v níž jsme květák vařili a…
Kotlety naklepeme, osolíme, okořeníme staročeským kořením a prudce opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.Výjmeme a do výpeku dáme osmahnout drobně nakrájenou…
V pekáčku si osmahneme cibulku, špek, salám a česnek, králíka prošpikujeme. Osmahneme na základu, přidáme hořčici, křen, koření a dochutíme podravkou. Podlejeme vodou…
Hovězí plátky naklepeme na tenko,osolíme,lehce posypeme staročeským kořením,poklademe slaninou a pevně zarolujeme. Na konci spíchneme jehlou,nebo párátkem. V kastrolu…
Králíka si den předem naporcujeme, prošpikujeme částí slaniny obalené ve staročeském koření. Smícháme sůl, kečup, hořčici, víno a touto marinádou potřeme porce králíka…
Kousky kuřecího masa zabalené do anglické slaniny pečeme na lůžku z cibule a papriky. Příprava je snadná a rychlá a maso můžeme dochutit svým oblíbeným kořením. Výborné…
Kuřecí řízky lehce naklepeme,posolíme,posypeme kořením,paprikou a potřeme každý plátek dvěma stroužky česneku.Maso dáme do misky,prokapeme olejem a necháme pár hodin…
Houby namočíme do studené vody minimálně na 3 hodiny. Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme na hrubo.V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět…
Plátky masa omyjeme, osušíme, mírně posolíme a posypeme kořením. Tatarku rozetřeme na povrch, poklademe na kolečka nakrájenou cibulí a zasypeme sýrem. Abych nemusela …
Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci svaříme olej s kořením a smícháme s masem. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Maso po dvou hodinách dáme do pekáčku podlijeme…
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na malé steaky. Maso osolíme posypeme staročeským kořením, obalíme v krkovičce a spíchneme párátkem. Na pánvi rozpálíme lžici oleje a…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Kolik chutí znáte, tolikrát jste gurmánem. Co je umami a proč nám tak chutná "čína"?
Recenze pražských minipivovarů: Brutálně pálivý Prosecký masakr od Beznosky je pivo pro otrlé
Jarní jídelníček 50. let v Československu: Stará slepice, převařené mléko a saláty, které se nedoporučovalo mýt v potoce