Drobenková buchta - rychlá
Recept ještě nebyl hodnocenRychlá drobenková buchta potěší rodinu i návštěvu. Na přípravu je jednoduchá, drobenka je základ i povrch moučníku. Po dopečení je dezert velmi chutný. Připravte si ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlá drobenková buchta potěší rodinu i návštěvu. Na přípravu je jednoduchá, drobenka je základ i povrch moučníku. Po dopečení je dezert velmi chutný. Připravte si ho…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej.Vedle ve větší míse si připravíme mouku, do které dáme skořici, kakao a kypřící prášek. Moučnou směs přimícháváme do…
Rozpustíme máslo a vše smícháme dohromady. Naplníme do silikonových formiček(12ks), nemusíme vymazávat a jdou krásně ven. Pečeme na 170°C asi 15 minut na horkovzduch.
Máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně všleháme vejce, sůl, nastrouhanou citr. kůru a část citronové šťávy. Poté přidáme prosátou mouku s pudinkem…
Změklou Heru nakrájejte na menší kousky a vyšlehejte s cukrem do pěny. Do směsi postupně zašlehávejte vejce a následně po částech vmíchejte jemně nastrouhaná jablka a…
Tvarohový koláč do menší formy, se špaldovou moukou. Vyzkoušejte zdravější, avšak velmi chutnou variantu borůvkového koláče. Ideální na přípravu něčeho malého sladkého…
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre…
Vůni nedělní kávy linoucí se při poobědovém odpočinku může snadno doplnit i vůně čerstvě upečené bábovky. Vyzkoušejte s námi tuto citronovou bábovku se zakysanou…
Toto je recept z kategorie "pro obě ruce levé". Zcela jistě ho zvládne každý. Suroviny stačí jen smíchat a upéct. Zkuste tenhle recept bez marmelád, kokosu, čokolády.…
Pokud máme přebytek uvařených fazolí, můžeme z nich připravit tyto báječné placičky. K přípravě si vystačíme se surovinami, které máme běžně doma. Ze směsi tvoříme…
Umíte si představit, že upečete úžasný koláč téměř bez práce a dokonce nepotřebujete ani těsto? Přesně takový je totiž sypaný koláč podle našeho receptu. Naplnili jsme…
Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme část cukru. Žloutky se zbylým cukrem, van. cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou ušleháme do pěny. Přidáme olej, mléko, rum.…
Máslo si nejprve rozehřejeme a necháme zchladnout. Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků vmícháme cukr, vanilkový cukr a pak rozpuštěné máslo. Pak přilijeme smetanu,…
Výborný houskový knedlík nesmí v české kuchyni jako příloha k omáčkám chybět. Pokud vás zrovna tlačí čas, vyzkoušejte tyto nekynuté knedlíky s práškem do pečiva. Jejich…
Máte přebytek švestek či jiného ovoce? Připravte si tento rychlý koláč s drobenkou. Je bez kynutí a příprava tak zabere jen chvíli. Do drobenky můžete přidat skořici,…
Všechny suroviny na těsto kromě kakaa a dvou lžic mléka smícháme. Polovinu těsta nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vys. plech. Do zbylé poloviny vmícháme kaao a…
Upečte si s námi krásný a výborný moučník! Je z dvoubarevného těsta s přídavkem vařeného pudinku a polevou ze zakysané smetany. Lehounký tak, že ho z talířku budete…
Troubu předehřejeme na 190°C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Ve větší míse nejprve dobře promícháme všechny suché ingredience včetně nasekané petrželky. V…
Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva.…
Všechny suroviny prošleháme ručním šlehačem. Část (asi čtvrtinu) těsta obarvíme mákem, kakaem nebo čímkoliv, co máme rádi,naředíme dle potřeby mlékem.Bábovkovou formu…
Přemýšlíte, jak upéct rychlou, jednoduchou buchtu, která nebude fádní? Máme pro vás skvělý tip. Základní recept jsme obměnili výbornou tyčinkou Margot, kterou jsme…
K nedělní poobědové kávě neodmyslitelně patří sladký moučník. Vláčný koláč z tvarohového těsta s meruňkami, posypaný křupavou drobenkou, je skvělým řešením a bude tak…
Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že…
Hodně hospodyněk má strach z odpalovaného těsta, připadá jim složité. Držte se několika základních rad a zaručeně se vám povedou krásné a chutné věnečky. Plnit je můžete…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Pánve v kuchyni: Kolik jich vlastně potřebujete a která by vám rozhodně neměla chybět?
Jak vybrat kvalitní balené mleté maso? To pravé obsahuje méně než 1 % soli a žádné další přísady, vše najdete na etiketě
Jak správně grilovat rybu a jak poznáte, že už je hotová? Zkuste fígl s kostí podle Zdeňka Pohlreicha!