Výborný vanilkový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenVejce si rozdělíme na bílky a žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, vodu, olej a kypřící prášek. Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh. Hotové těsto dáme do vysypané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme mouku, vodu, olej a kypřící prášek. Nakonec přidáme z bílků ušlehaný sníh. Hotové těsto dáme do vysypané…
Nejdříve přípravíme kvásek. Droždí rozdrolíme do mísy a zalijeme troškou vlažného mléka (pozor, nesmí být horké ani studené!). Přidáme trochu cukru, rozmícháme na…
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Suroviny na kvásek (omládek) dobře promísíme a zakryté necháme kynout 60 minut.K vykynutému přidáme ostatní suroviny a uhněteme pevnější těsto, které bude asi 90 minut…
Ovocné saláty můžeme připravovat celoročně z dostupných druhů ovoce. Vyzkoušejte tento salát s vařeným sladkým a ochuceným nálevem, po vychlazení se jednotlivé porce…
Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které připomínají Jidášovu zradu a nejčastěji se pečou ve formě uzlu, který symbolizuje provaz. Sádlo dodá těstu vláčnost,…
O Velikonocích nesmí na stole chybět tradiční mazance. Připravte letos mazanců rovnou několik a to v menší verzi. Mazance jsou navíc připravované zcela bez lepku, mléka,…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Vyhlášená perníkářka Eva peče podle 100 let starého receptu, který se dědí z generace na generaci. Tyhle perníčky pak chce každý!
Konec trapasům v restauraci! Už žádné mačáto, gnoči, nebo gordon blů: Tahák, jak správně vyslovovat názvy jídel a nápojů
Rybíz na způsob brusinek: Fantasticky doladí svíčkovou a takhle snadno se připravuje