Dunajské vlny - super snadné
Recept ještě nebyl hodnocenDunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 012 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 80,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Co by to bylo za cukroví, pokud by mu chyběl výborný krém? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit oříšky, kakaem či kávou. Můžete pak plnit…
Pracný, ale vynikající recept na ořechový zákusek, kde se propojují chuti karamelu, ořechů a rumu. Manipulace s křehkými pláty těsta vyžaduje trochu šikovnosti, ale…
Korpus : Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom zašleháme žloutky a po lžících olej…
Vyšleháme bílky. V jiné misce ušleháme žloutky s cukrem, přidáme rum, olej, vodu. Chvilku šleháme. Nakonec přimícháme mouku, ořechy a prášek do pečiva. Opatrně vmícháme…
Jablečný dezert někde zvaný "Mokrý pes" vylepšený čokoládovou ganache, navíc šikovně připravený coby čím dál tím víc oblíbená skleničková verze. Jen zabořit lžičku a…
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu a pekárnu pustíme na program mísení těsta bez…
Vodu a máslo dát do hrnce a přivést k varu. Když začne voda s máslem vařit, přidáte hned a rychle mouku. Vařečkou už mimo plotnu udělat těsto. Do studeného těsta pak…
Nejdříve si uvaříme velmi silnou kávu, do které nalejeme panáka rumu. Tu necháme stydnout. Zakysanou smetanu smícháme s moučkou a mandlovým aromem. Jelikož nám hodně…
Mouku, cukr, van. cukr, mandlové aroma, vejce, prášek do pečiva, olej a mléko smícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Kysanou smetanu, 2 žloutky, moučkový cukr,…
Všichni jistě znáte tradiční velikonoční mazanec z vláčného kynutého těsta. Pokud ale nemáte čas nebo se práce s droždím vyhýbáte, vyzkoušejte recept na tento tvarohový…
Těsto: Utřeme žloutky s horkou vodou, přidáme moučkový cukr, dále postupně mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pekla jsem každou dávku zvlášť nejen…
Výborná a jednoduchá inspirace na oblíbená nepečená kávová zrna. Snadno připravíme falešný marcipán a poradíte si i bez dřevěných formiček. Plníme kávovou náplní a…
Žloutky s cukrem, extraktem a máslem vyšleháme do hladkého krému cca 8 minutek mixérem. Bílky ušleháme na sníh. Do krému přišleháme mléko a mouku s kypř. práškem. Jemně…
TĚSTO + KRÉM: Cukr, máslo a žloutky rozšleháme. Když vznikne směs bez hrudek krémové konzistence, začneme po lžičkách přidávat kakao které jsme smíchali s vodou a…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout. Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci…
Piškot : Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny cca 5 min na nejvyšší výkon elektrickým šlehačem. Postupně přímícháme mouku s práškem a olej.Upečeme v hlubším plechu…
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, do které poté přidáme obě zakysané smetany a trochu cukru (podle chuti) a opět krátce vyšleháme. Uvaříme si silnou…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně…
Oddělíme si žloutky od bílků, z bílků ušleháme pevný sníh. Zbytek surovin( vč. žloutků) ušleháme a nakonec zhlehka vmícháme sníh z bílků. Pečeme na 180°C přibližně 15…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Retro okénko: Tyčinka Milena stávala dříve 2,50 Kčs. Oblíbená je dodnes, třeba jako součást slavných Milena řezů
Dieta není sprosté slovo. Jen k ní musíte přistupovat s rozumem!
Josef Maršálek připravil dokonalé muffiny s borůvkami: U jejich pečení moc nepřemýšlejte, žmolky v těstu jsou výhodou, překvapil cukrář