Vánoční poleno
Recept ještě nebyl hodnocenNazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nazdobená piškotová roláda v různých provedeních je součástí francouzské vánoční tradice a podle pověsti má znázorňovat keltskou tradici pálení ohňů o zimním slunovratu.…
O DEN DŘÍVE SI UPEČU KORPUSY. OŘECHOVÝ KORPUS POSTUP: Oddělím bílky od žloutků, žloutky ušlehat se 4 lžícemi horké vody a z bílků ušlehat tuhý sníh se 4 lžícemi…
Do rozpuštěného másla dáme ostatní přísady a řádně promícháme.Rozetřeme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo větší kulatou formu a poklademe švestkami a postrouháme…
Oddělíme si bílky od žloutků.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a přišleháme 2/3 cukru. Máslo,najemno nastrouhaný marcipán,zbytek cukru a vanilkový cukr vyšleháme do pěny…
Změklé máslo vyšlehám s cukrem a žloutky do pěny. Přidám na kostičky marcipán a šlehám. Bude to chvíli trvat než se marcipán se směsí spojí.Přidám mouku se solí,…
Nepečené drobné cukroví je vždy vítaným doplňkem nejen na slavnostní tabuli, ale i jako něco malého na zub, když nás honí mlsná. Potřebné suroviny máme většinou doma a…
Ovocné knedlíky kralují v mnoha domácnostech nad všemi sladkými jídly. Geniální vychytávka je přidat do meruněk před obalením kousek marcipánu místo pecky. Ovoce bude…
Na korpus ušleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, postupně všleháme střídavě žloutky a olej, vmícháme lehce mouku smíchanou s kakaem. Těsto nalijeme do 25cm formy…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20…
V míse si ušleháme bílky s polovinou cukru, na hustý sníh, v druhé míse si ušleháme žloutky s vanilínovými cukry a zbylou polovinou cukru. Pořádně vyšleháme asi 20…
Nejdříve se pusťte do korpusu. Vejce vyšlehejte s máslem a cukrem a po chvilce šlehání přidejte mandlový likér (pokud by se vám máslo sráželo, postavte mísu se směsí na…
Korpus pečeme ve vyšším plechu rozdělila jsem si na širší a jedem užší odelník seskládat na sebe vyřezala jsem do tvaru pejska podle http://forum.dortomanie.cz/viewtopic…
Vše zpracujeme hnětačem, na vále dopracujeme rukou a přidáme ovoce a ořechy, jak kdo má rád, stačí tak po 50 g. Vyválíme obdélník asi 3 cm vysoký. Skládáme k sobe do…
Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a Solamyl s…
Vejce našleháme s cukrem, nakonec opatrně vmícháme mouku. Upečeme na menším plechu piškot. Mezitím si utřeme máslo a postupně do něj přidáváme po troškách rozehřátou…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. V míse smícháme ořechy, mouku, strouhanku a prášek po pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše (včetně rumu) postupně na…
Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. V míse smícháme ořechy, mouku, strouhanku a prášek po pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Vše (včetně rumu) postupně na…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí, polijeme troškou vlahého mléka a přidáme trošku cukru. Počkáme asi 5 minut, přidáme ostatní…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Jak na staročeskou pučálku neboli pálenec? Pouhé 4 ingredience stačí na vydatnou porci zdraví a chuti
Jak na dokonalé řízky z hub? Stačí jednoduchý trik před obalováním a výsledek bude perfektní
Pečeme s Ivou: Doma upečené škvarkové raženky provoní kuchyň i celý byt. A jejich chuť? Opravdová lahoda!