Losos na bylinkovém másle
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo jeho přirozenou chuť. Filety můžeme pokapat…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 3 130 kJ / 748 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,70 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 82,00 g |
– nasycené | 53,00 g |
– nenasycené | 28,00 g |
–– mononenasycené | 26,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,80 g |
– cukry | 0,80 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo jeho přirozenou chuť. Filety můžeme pokapat…
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Uvařime špagety.Na másle osmažíme cibulku se slaninou nebo bokem a přidáme na plátky nakrájený česnek. Necháme ho provonět a přidáme špenát.Nalijeme smetanu a přidáme…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku. Poklademe červenou cibulí nakránou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme…
Omrzely vás již běžné zavářky do polévky? Zkuste do vícedruhové zeleninové polévky zavařit tyto sýrové nočky podle našeho receptu. Budou nadýchané a jemné, v polévce…
Takto naplněné a připravené plátky vepřové pečeně budou šťavnaté a velmi chutné. Zkuste je připravit třeba k nedělnímu obědu. Uvidíte, že sklidíte pochvalu a talíře se…
Takto naplněné a připravené plátky vepřové pečeně budou šťavnaté a velmi chutné. Zkuste je připravit třeba k nedělnímu obědu. Uvidíte, že sklidíte pochvalu a talíře se…
Steaky z tuňáka lehce opláchneme, osušíme, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě drceným pepřem z obou stran. Poté je potřeme olivovým olejem a necháme aspoň 30 minut…
Filet z okouna, rozdělíme na dvě stejné porce a to příčně, aby byla zachována cca 2-3 cm výška masa. Filety bohatě osolíme a necháme cca 2 hodiny v chladu odležet. Na…
Sýry nakrájíme na drobno, šunku také na malé kousky, právě tak nať z cibulky. Ostatní suroviny dáme do misky a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme nakrájené…
Sýry nakrájíme na drobno, šunku také na malé kousky, právě tak nať z cibulky. Ostatní suroviny dáme do misky a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme nakrájené…
Pokud se chcete dobře najíst a zároveň i trochu ušetřit, nejlepší variantou jsou pomazánky. Příprava pomazánek není finančně, časově ani jinak náročná. Pokud máte…
Připravit šťavnatý a křehký flank steak není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Stačí dodržet přesný postup a odměnou vám bude rozpadající se maso, vonící po…
Párková omáčka: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme postrouhanou zeleninu, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Máslovou jíšku také zředíme vývarem, přidáme…
Porce kapra osolte, kukuřičnou krupici smíchanou s mletým kmínem a lněným semínkem použijte k obalení porcí.Pečeme zvolna na oleji z obou stran.Na závěr potřeme…
Z jednoduchého kynutého těsta lze vykouzlit různé pochutiny. Jednou z nich je i tento koláč připomínající květ růže. Jednotlivé kousky těsta jsou promazány bylinkovým…
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme krátce louhovat. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na proužky a dáme na sucho opéct do…
Předem rozměklé máslo smícháme s bylinkami, česnekem a solí. Lžičkou vložíme do formičky. Necháme odležet v lednici.Umyté, potřené olejem a nakrájené brambory na kolečka…
Špenát: Olopaný česnek nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a lehce opečeme na oleji. K česneku přidáme kuličky listového špenátu, podlijeme troškou vody,…
Omyté a osušené plátky masa zprudka opečeme na oleji a rozpuštěném másle.Plátky přendáme do pekáčku a udržujeme na teplém místě. Ve vzniklém výpeku orestujeme kousky…
Připravené kuřecí prsa s kůží osolíme, popepříme ( z mlýnku 4 barevný pepř) a lehce kůži potřeme medem. Do prsíček si připravíme otvor a do něj vložíme bylinkové máslo.…
Máslo necháme hezky změknout, přidáme bylinky a česnekovou pastu a naplníme do umnělého střívka, které jsme předtím propláchli ve studené vodě. Zvláční. Zavážeme a dáme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19