Mleté mix po švýcarsku
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso, sůl, pepř, česnek a 50g slaniny, opražíme na másle. Přelejeme do pekáčku malého nebo formy, přimícháme vejce, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou. Dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso, sůl, pepř, česnek a 50g slaniny, opražíme na másle. Přelejeme do pekáčku malého nebo formy, přimícháme vejce, posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou. Dáme…
Kel oberieme od vrchných listov, rozštvrtíme a dáme variť do slanej vody na cca 5 min. Potom na hrubo posekáme, koštial vyhodíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,…
Kuře vykostíme, ostrým nožem upravíme do plátu, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti a mezi dvěma mikrotenovými úřezy naklepeme. V ledničce necháme do druhého dne uležet…
Tuto rajskou omáčku připravíme z rajského protlaku a vývaru. Okořeníme ji trochou mleté papriky, grilovacím kořením a provoníme skořicí. Spolu s masovými kuličkami a…
Maso smícháme se žloutky, nastrouhanými bramborami a ostatními ingrediencemi.Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do masa.Na rozpáleném oleji smažíme placičky…
Mleté maso rozdělíme na malé kousky a dáme do 1,5 lt vlažné vody, přidáme koření, sůl a necháme zvolna vařit, ke konci přidáme zeleninu a dochutíme dle svých zvyklostí…
Brambory dobře omyjeme, se slupkou nakrájíme na menší kousky a dáme na pekáček vymazaný sádlem nebo máslem. Osolíme, opepříme a přidáme mleté maso. Pak poklademe kousky…
Do misky si nakrájíme cibuli, přidáme maso, protlačený česnek, vajíčka a vše promícháme. Přidáme zeleninu (mrkev posekanou na větší kousky. Tvarujeme karbanátky, které…
Hlávku zelí zbavíme košťálu a dáme jí celou vařit do hrnce s osolenou vodou . Hlávka musí být ponořená celá, aby se uvařila rovnoměrně. Pokud máme pouze menší hrnce,…
Do pekárny dáme maso, vajíčka, sůl, kmín, pepř, majoránku, česnek namačkaný, lžíci plnotučné hořčice, lžíci kečupu, 2 rohlíky namočené v mléce a vymačkané a malou cibuli…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso. Až bude maso orestované, okořeníme sladkou paprikou, bazalkou, solí, česnekem a přidáme loupaná rajčata. Chvíli dusíme a…
Kapustové listy očistíme a spaříme vařící vodou. Mleté maso osolíme a opepříme. Na změklé listy rozdělíme maso a zavineme do závitků. Na dno zapékací misky dáme trošku…
V hrnci rozpustit máslo, smíchat mouku a nechat smažit na 1 minutu. Postupně přidat mléko, stále míchat dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidat muškatový oříšek,…
V tlakovém hrnci osmažíme krátce cibulku nakrájenou na drobno, přidáme mleté maso, koření, bylinky a masox.Promícháme a krátce restujeme na mírném ohni.Poté přidáme…
Na rozpáleném oleji osmahneme dosklovata na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a necháme rozvonět. Pak přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř a…
Kuličky z mletého masa, orestované na pánvi a dušené na zelenině s rajským protlakem, bylinkami a kořením - to je skvělý nápad na jednoduchý oběd nebo večeři. Jako…
Mrkev, petržel a cibuli očistěte. Cibuli nakrájejte najemno.Ve vyšší pánvi rozpalte asi 3 lžíce oleje a cibuli opečte dozlatova. Přidejte namleté maso a nechte ho opéct.…
Slané jednohubky nemusí být jenom z obloženého pečiva. Zkuste obměnou vytvořit a upéct malé kuličky z mletého masa. Uvidíte, že budou mít úspěch u vašich hostů. Kuličky…
Vyzkoušejte tuto skvělou roládu plnou chutí. Ve vrstvě z mletého masa se skrývají tenké plátky řízků a pod nimi vaječná směs se žampiony. Roláda má po upečení zlatou…
Celou hlávku zelí vložíme do hrnce tak, aby byla ponořená v osolené vodě. Vaříme do poloměkka.Potom vychladlou hlávku rozebereme na jednotlivé listy. Seřízneme košťály…
Listy umyjeme, povaríme vo vode - asi 1 minútu. Vždy som chytila cca 15-20 ks naraz a ponorila, varechou pridŕžala pod hladinou. Vyberieme, necháme odkvapkať a…
Začneme tím že připravíme vývar. Kosti a maso vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme projít varem, poté vodu slijeme, tímto krokem kosti a maso omyjeme. Po…
Maso na oleji či sádle osmažíme do hněda a zatím necháme stranou.Oloupeme rajčata (můžeme je dát do vroucí vody asi na 30 sekund, vyndáme je, opláchneme studenou vodou a…
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Saláty podle Přemka Podlahy: V devadesátkách frčel těstovinový salát s kuřetem nebo hermelín v zelí
Pařížské rohlíčky jako cukroví s jemným krémem: S čokoládovou polevou jsou krásně vláčné a božsky chutnají
Fantastická brokolicová polévka s čedarem. Jak ji uvařit, aby chutnala božsky?