Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenRavioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 452 kJ / 347 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ravioly jsou velmi oblíbené plněné těstoviny. Tenká vrstva těsta přehnutá napůl v sobě skrývá žampionovou náplň. Uvařené ravioly pak skvěle doplní lahodná omáčka z…
Smíchám vejce s moukou a osolím. Ze semoliny se tolik nelepí jako z obyčejné. Vypracuji těsto a pak už "pracuje" strojek Imperia (strojek si nemůžu vynachválit).Těsto…
Domácí je nejlepší, alespoň se to říká. Vy se můžete o tom přesvědčit přípravou a uvařením domácích semolinových těstovin. Spolu s nimi pak servírujete jemné, ale…
Vejce před výrobou těstovin vytáhneme z lednice. Je důležité, aby měly pokojovou teplotu, protože jen tak se s moukou pěkně spojí. Mouku prosejte do velké mísy, přidejte…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Smícháme suroviny na rozkvas a v teple místnosti necháme 12 hodin pracovat.K vykynutému rozkvasu přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho zakryté přibližně 2…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Nejprve nakrájíme hlívu na tenké proužky a osmahneme na cibulce, přidáme papriku, zamícháme, hned přilijeme vodu a vaříme. Vložíme libeček. Přidáme kostku gulášového…
12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme ždibínek droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme…
Těstoviny můžeme snadno připravit i doma. Naplníme je ricottou a uvaříme. Na závěr je ještě osmažíme obalené ve strouhance. Podáváme je s jednoduchou rajčatovou omáčkou,…
V miske si spolu rozmiešame vajcia a mlieko. Pridáme krupicu a múku, ktorú sme si vopred zmiešali s kypriacim práškom. Všetko spolu vymiešame na jemnú hmotu a pridáme…
Sušené houby si předem namočím do studené vody. Pak je přecedíme. Na pánev si dám olej, osmažím na něm česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka, nasekanou…
1)Troubu předehřejeme na 200 stupňů. 2) Kukuřici,jarní cibulku,česnek a semolinu rozmixujeme v kuchyňském robotu na hladkou kaši. 3)Směs přendáme do hrnce,zalijeme…
suroviny na omládek dobře vymícháme a zakryté necháme v teple místnosti asi 45-60 minut pracovat. Než vykyne, na 2-3 lžících z připraveného oleje lehce osmažíme…
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli…
Osolíme vroucí vodu, povaříme špagety a scedíme. Špagety dáme do misky. Tuňák pokapeme dle chuti citronem a dáme na špagety. Vše přizdobíme nakrájenou lahůdkovou…
Mouku a kurkumu dáme do mixeru, přidáme vajíčka, žloutek a olej. Metličkami vymícháme těsto. Až se spojí, pracujeme již ručně. Vypracujeme vláčné těsto, rozdělíme na 2…
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.V robotu vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej.V druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao.Po lžících přidáváme do…
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Předehřejeme troubu na 160 stupňů.Smícháme všechny suroviny a dle potřeby buď doředíme olejem, pokud je těsto husté, anebo v opačném případě dosypem moukou. Ale já vždy…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Holka u plotny radí: Jak na levnou a zdravou večeři jen ze tří surovin? Zkuste zapečené fazolky!
Od áčka po železo: Encyklopedie důležitých vitamínů a přehled potravin, kde je najít, díl I.
Náš život s celiakií aneb O lepku v hranolkách, nepovedené čočkové polévce i parádní zmrzlině