Frgálová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Z mléka, cukru a droždí udělat kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, rozšlehané vejce, olej, vykynutý kvásek a zaděláme těsto. Těsto hned na vále rozválíme…
Udělame kvásek - teplé mléko, do něj trošku cukru a droždí, rozmícháme a necháme nakynout. Po vykynutí kvásku dáme do mísy zbytek surovin, vše zamícháme a vypracujeme…
Koláč z listového těsta je rychlovka, kterou připravíte i když už návštěva bude v předsíni. Náplň zvolte podle své chuti. Pokud nemáte vykrajovací váleček, narýsujte…
Tento závin je dlouho vláčný díky tvarohu obsaženému v těstě. Z tohoto množství těsta můžete vytvořit 2-3 záviny a každý naplnit jinou nádivkou. Pokud vám část náplně…
Na těsto smícháme mouku s kypř. práškem, oběma cukry a solí. Poté přidáme vejce a máslo a ručně zpracujeme hladké těsto. Třetinu těsta si dáme stranou. Dvěma třetinami…
Utřeme máslo se žloutky. Připravíme kvásek-na rozdrobené droždí nalijeme vlahé mléko s cukrem. Po vzejití kvásku zaděláme těsto. Dobře propracujeme a hned děláme koláče.…
Připravíme si makovou náplň dle návodu na obalu (je to rychlé, kdo ale chce, může si udělat domácí z mletého máku, mléka a cukru..) a necháme ji odstát. Dále si…
Mouku,heru,vejce cukr a prášek do pečiva zpracujeme v těsto,pokud se bude hodně lepit,přidáme trošku mouky.Do vymazané dortové formy těsto rozválíme.Uvaříme pudink z…
Koláčky s náplněmi nemusí být jen kynuté. Tento recept je právě pro ty, kteří si na kynuté těsto netroufnou. Náplně si zvolte podle své chuti. Volte takové, které drží…
Malé plněné rohlíčky, připravované bez kynutí, můžete upéct jak ve sladké, tak i slané variantě. Je jen na vás, jestli zvolíte, šunkovou, sýrovou, nebo makovou náplň.…
Mouku dáme do mísy, do středu uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme vanilkový cukr, přilijeme cca polovinu vlažného mléka a střed rozmícháme na řidší…
S těstem mi pomohla pekárna, ale lze i klasicky: Droždí a cukr rozmícháme na kašičku, přidáme vlažné mléko, žloutky, kůru, vanilkový cukr a mouku promíchanou se solí.…
Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout.Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá…
Do mísy nasypeme mouku s citronovou kůrou, cukry a solí, promícháme. Uděláme uprostřed důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zalijeme polovinou mléka a necháme…
Mouku, cukry a prášek do pečiva smícháme. Přidáme vejce, mléko, vlažné máslo a dobře promícháme. Připraveným formičkám nebo košíčkům zaplníme dno, na těsto posadíme…
Troubu předehřejeme na 200°C a pečící formu na dort velikosti 26 cm vymažeme máslem.Ze surovin, až po makovou náplň, vypracujeme kynuté těsto a necháme vykynout, až…
Uděláme kvásek z 200 ml mléka droždí a cukru + lžíce mouky. Necháme asi půl hodiny na teplém místě.Suché suroviny smícháme, přidáme změklé sádlo a máslo, rozšlehané…
Do mísy prosejeme mouku a prášek do pečiva. Přidáme cukr, vanilkový cukr, na kousky nakrájené ztuhlé máslo, žloutek a mléko. Rukama vypracujeme vláčné těsto, které…
Z mléka, vanilkového cukru a droždí si připravíme kvásek. Ten poté přidáme do mísy s moukou, kam také dáme cukr krupici, olej, žloutky, sůl. Zpracujeme na hladké těsto a…
V míse smícháme obě mouky se skořicí, cukrem a solí. Vytvoříme důlek, nadrobíme do něj kvasnice a posypeme je 2 lžičkami cukru, nalijeme na ně 2 lžíce teplého mléka a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Poslední jídla na Titanicu: Steak ze svíčkové k snídani, grilovaná masa k obědu a vývar s mušlemi i holoubata k večeři
Půlroční poděkování autorům receptů: Bez vás by to nechutnalo!
Španělská přesnídávková polévka fabada asturiana: Voní klobáskou a díky fazolím a chlebu fantasticky zasytí i velké jedlíky