Koláč pro nedočkavce
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 12 882 kJ / 3 079 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,85 g |
Tuky | 91,61 g |
Vláknina | 17,88 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 490,84 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Na fotografii je maková náplň.
Pokud s přípravou a pečením nemusíte tolik pospíchat, můžete množství droždí snížit na cca 15-17 g a těsto nechat trochu déle kynout. Na naplnění je vhodná třeba zbylá maková náplň , úžasný je tento koláč lehce potřený tvarohovou náplní a pokladený kousky povidel, nabíraných malou lžičkou. Posypaný drobenkou a pak upečený chutná podobně jako malé koláče.
Tento a další moje recepty najdete na http://www.pekarnomani.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 5. 2023 08:59
LiZatKo: mám radost že se recept osvědčil a koláč chutnal
18. 5. 2023 15:44
Tak koláč jsem upekla a byl moc dobrý. Na jablečná povidla jsem přidala ještě nasekané vlašské ořechy, na to drobenku a upekla jsem ho na velkém plechu (44x35 cm). Těsto vyšlo na celý plech. Pokud chcete mít vyšší část těsta tohoto koláče, použijte menší plech. I bez vajíčka v receptu je těsto bez úhony a lehce nakyne. Koláč se povedl a všem chutnal.
13. 5. 2023 10:55
Marie Svarcova: děkuji, Maruško
13. 5. 2023 08:09
recept se mi líbí a určitě se hodí, také znám nedočkavce Foto je krásné
1. 11. 2020 16:06
casino: díky za vyzkoušení receptu Ano, máte pravdu, že slovo "pouťové" v Poznámce není vhodně zvolené, i u nás jsou sváteční koláče mastnější a jemnější, než je tahle rychlovka
1. 11. 2020 16:00
Bez mlíka?
Bez žloutku??
Upekl jsem podle rcp
Použil jsem tato povidla
https://www.toprecepty.cz/recept/13602-pecena-sves...
a posypku z mrazáku (rcp nenalezen)
Kdo očekává sváteční koláč, tak je OT
Kvasnic by to sneslo opravdu asi méně...
Nevím jak chutnají "malé pouťové koláče" ale já upekl cosi co se u nás podává k zelňačce nebo i ke gulášovce a receptem zklamán nejsem Možná i proto, že jsem si ho upekl, či spíše přepekl a vypekl k obrazu svému, tedy na 200°C/35minut, spodkem až skoro do chrumkava
Za mě tedy palec hore, protože není posvícení každý den, že
Bez žloutku??
Upekl jsem podle rcp
Použil jsem tato povidla
https://www.toprecepty.cz/recept/13602-pecena-sves...
a posypku z mrazáku (rcp nenalezen)
Kdo očekává sváteční koláč, tak je OT
Kvasnic by to sneslo opravdu asi méně...
Nevím jak chutnají "malé pouťové koláče" ale já upekl cosi co se u nás podává k zelňačce nebo i ke gulášovce a receptem zklamán nejsem Možná i proto, že jsem si ho upekl, či spíše přepekl a vypekl k obrazu svému, tedy na 200°C/35minut, spodkem až skoro do chrumkava
Za mě tedy palec hore, protože není posvícení každý den, že
30. 10. 2020 14:40
magdalenka: jj, asi tak - plechy mám opravdu veliké, a těsto mi vyjde téměř na celý plech.
30. 10. 2020 14:36
Ahoj, cesto pred kysnutím je hrubé asi cca 1 cm? Veľký plech? Dík.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 7 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 12 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 4 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 4 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Anet1000 uvařila před 4 hodinami
Domácí šunková pěna
Hanicka81 uvařila před 5 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
tomekat uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Jak připravit kvásek z droždí, aby housky krásně křupaly
Pečeme s Ivou: Ženský rozmar je snadný kynutý moučník. Zároveň je to i jediný ženin vrtoch, který váš manžel přivítá s radostí
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, voda, droždí čerstvé, cukr, cukr vanilkový, sůl, máslo, náplň tvarohová, náplň maková, povidla švestková, rum, povidla švestková, máslo, cukr, mouka polohrubá, máslo, rum
Koláč pro nedočkavce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD0Z
8 názorů