Banana bread - banánový chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte doma nějak podezřele moc přezrálých banánů, řešení, jak je zpracovat je jednoduché. Máme pro vás skvělý recept na banánový chlebíček okořeněný muškátovým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 066 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 2,40 g |
– nenasycené | 3,40 g |
–– mononenasycené | 2,40 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud máte doma nějak podezřele moc přezrálých banánů, řešení, jak je zpracovat je jednoduché. Máme pro vás skvělý recept na banánový chlebíček okořeněný muškátovým…
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Rychlé, jednoduché a spolehlivé recepty jsou dobrým řešením nejen tehdy, když máme málo času. Sáhneme po nich, když potřebujeme něco chutného pro návštěvu, co se…
Dušenou mrkev s bramborem a masem si většina z nás pamatuje jako školní jídlo nevalné chuti. Pojďme společně napravit tomuto jídlu reputaci. Připravte ho podle našeho…
Využijte sezonu chřestu naplno! Tento vynikající recept zapečeného chřestu se šunkou je velmi rychlý a jednoduchý na přípravu. Bylo by škoda si na této křehké jarní…
Chcete oživit vcelku fádní sekanou novými prvky? Naplňte ji vaječnou směsí, kvalitní uzeninou a kapií. Pak dobře upečte a servírujte s vhodnou přílohou. Práce navíc se…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a prořízneme do ní kapsu, do které vložíme sušené švestky. Maso upevníme špejlí, obalíme v drceném pepři, osolíme a opečeme po všech…
1. Troubu předehřejeme na 180°Ca bochníkovou pečící formu (vel. 31x11 cm) vymažeme máslem a vysypeme mouku. 2. V kuchyňském robotu utřeme máslo a cukr do pěny. 3.…
Taková ta správná podzimní polévka. Zahřeje, nasytí a zavoní bylinkami ze zahrádky. Křupavé nerozvařené růžičky květáku, máslová zásmažka s mrkví a horký vývar s…
Nejdříve připravíme krupicové odpalované těsto na noky: 200 ml mléka svaříme s 1 lžící másla, špetkou soli a muškátového květu.Přidáme dětskou krupičku a mícháme tak…
Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, promícháme vidličkou a utřeme do něj směs ze sojové omáčky, muškátového oříšku, soli a pepře. Necháme 1 hodinu "odpočinout"…
Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku. Pak s ní potřeme maso ze všech stran. Vložíme do…
Švestky vypeckujeme, mák umeleme, přidáme mléko a cukr a na mírném ohni spaříme za stálého míchání. Odstavíme necháme vychlednout. Zatím si připravíme těsto. Prášek,…
Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu nebo formičky na muffiny vyložíme papírovými košíčky.Do mísy prosejeme všechny suché suroviny - mouku, cukr, jedlou sodu, sůl a…
Noky se tvoří z odpalovaného těsta. Nejsou složité, jen je potřeba dodržet postup.Mléko a máslo přivedeme k varu, osolíme a vsypeme najednou všechnu mouku. Na mírnějším…
Dýně má širokou škálu využití, například i v moučnících, které díky ní budou krásně vláčné. Řezy spojené tvarohovým krémem, vonícím po vanilce, ozdobené čokoládovou…
Do uvařené kávy dáme med a cukr, necháme přejít varem a dáme vychladit. V míse rozšleháme vejce a za stálého míchání přiléváme olej. Pak postupně vařečkou přimícháme…
V misce vyšleháme vajíčka, mléko, muškátový oříšek, vanilkový extrakt a cukr. Máslo rozehřejeme v pánvi na středním plameni. Plátky toastového chleba namáčíme do…
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…
Troubu předehřejte na 180°C a dva plechy vyložte pečícím papírem (případně dobře vymažte tukem). Ve větší míse prsty propracujte pomerančovou kůru a cukry, poté přidejte…
Oloupané brambory jemně nastrouháme, slijeme z nich vodu, přidáme mouku, vejce, sůl, cukr a muškátový oříšek.Těsto rozprostřeme v tenčí vrstvě na sádlem dobře vymazaný a…
Brokolici-růžičky pokrájet, košťály a žampiony(celé) sloupnout a také pokrájet a dát vedle. Na másle zasmahneme česnek, přidáme pokrájené košťálky,žampiony a lehce…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak válet těsto, aby se nelepilo? Osvědčené tipy a triky pro dokonalé pečení, díl II.
Známá řčení o jídle: Kdo slavný řekl, že "hlad je nejlepší kuchař" a proč "pozdní hosti jedí kosti"?
Arnold Schwarzenegger si výjimečně dá vídeňský řízek, většinou ale jí veganská jídla a miluje dýňovou polévku