Tiramisu od Itala
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 566 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 4,00 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 2,80 g |
–– mononenasycené | 0,80 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 960 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 72,00 g |
– cukry | 40,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční italský dezert si rychle našel své příznivce po celém světě. Určitě máte v záloze nějaký český recept se zakysanou smetanou nebo pomazánkovým máslem. Dnes ho…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Zapneme troubu na190 ° C. Plát těsta dáme na plech s vysokým okrajem, vyložený papírem na pečení. Kompot scedíme a broskve necháme okapat na sítku.Z mléka, cukru a…
Tradiční italský nepečený dezert z dlouhých piškotů máčených v kávě s krémem ze sýru mascarpone inspiroval mnohé k různým variacím. V této je původní krém nahrazen…
Ochutnejte tento dezert inspirovaný slavným tradičním italským dezertem tiramisu. Místo krému z mascarpone použijeme krém z tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Krém…
Rychlý, jednoduchý, nepečený dezert, to je tiramisu. Nadýchaný krém z mascarpone a žloutků, ovoněný italským likérem, prokládaný vrstvami piškotů máčených v kávě.…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Krém připravíme rozšleháním smetany s pomazánkovými másly a cukrem. Na plech rozložíme vrstvu piškotů, které potřeme silnou kávou s rumem. Natřené piškoty pomažeme…
Poháry inspirované oblíbeným italským dezertem připravíme z cukrářských piškotů, které namočíme v kávě ochucené rumem. Piškotovou vrstvu střídáme s našlehaným krémem z…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší nejen narozeninové oslavence. Sladký dezert…
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Na přípravu čokoládové náplně svaříme smetanu s čokoládou na vaření a necháme dostatečné vychladnout v lednici. Cukrářské piškoty si vložíme do sáčku a pořádně je…
Tento recept je tu hlavně pro vyznavače kávy a neobvyklých druhů cukroví. Jeho příprava zabere velmi málo času, ale uchvátí vás svojí skvělou a jemnou chutí. Určitě ho…
Krémová buchta s banánem je dokonalým spojením nadýchaného těsta a svěžího banánu. Vyznačuje se bohatou krémovou náplní a plátky čerstvého banánu, které dodávají každému…
Charlotta se skládá z nadýchaného piškotového korpusu, lahodného krému a je plný jahod. Na pohled dort vypadá nádherně, díky obložení z cukrářských piškotů. Vaše blízké…
V hrnci ohříváme na mírném plameni jahody, cukr krupici a 2 lžíce jahodového džemu. Až se cukr rozpustí, směs necháme vychladit.Mezitím vyšleháme mascarpone s moučkovým…
V horkém létě přichází chuť na lehké, převážně nepečené, moučníky. Italské tiramisu se v poslední době těší velké oblibě a není divu. Jeho chuť, tvořená jemným…
Odebereme 10 půlek jader a ostatní ořechy jemně nastrouháme. Zapneme troubu na 180 ° C a plech 34x36 cm vyložíme papírem na pečení.Vejce s cukrem šleháme nejlépe ručním…
Kombinace smetany, jahod, kávy, rumu a vaječného likéru slibuje nevšední chuťový zážitek. Dva druhy krému vrstvíme do dortové formy a prokládáme cukrářskými a kakaovými…
Klasické tiramisu moc dobře známe. Spojení lahodného krému, piškotů a kávy ovoněné pikantním likérem. V tomto receptu je navíc ještě vrstva sladkých banánů. Zároveň je…
Uvaříme kávu smícháme s rumem(jak na tiramisu)a necháme vychladnout. Uvaříme z 600 ml mléka pudink,který pak smícháme s tvarohem a ochutíme cukrem. Cukrářské piškoty…
Korpus: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a promícháme s moukou a prdopečem. Vylijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme při 180°C asi 25 minut.…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Vzpomínka na školní jídelny: Buchtičky se šodó byly za odměnu, UHO vyloženě za trest
Studentské jídlo před revolucí: Oběd v menze stával 2,60 Kčs, oblíbený byl i lančmít a na koleji frčely špagety s kečupem
Královské chutě: Princezna Kate musí mít každý den zelený koktejl a ovesné vločky, oblíbenou lahůdku jí zakázal tchán