Kuřecí přírodní plátek
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí přírodní plátek nemusí být pouze fádní kus masa dušeného na páře. Stačí si dát trochu práce s vhodným ochucením a přípravou, a rodině naservírujeme výborný a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 112 kJ / 266 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
Tuky | 6,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 4,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuřecí přírodní plátek nemusí být pouze fádní kus masa dušeného na páře. Stačí si dát trochu práce s vhodným ochucením a přípravou, a rodině naservírujeme výborný a…
Jídlo pro pořádné chlapy, to je dokřupava vypečené vepřové koleno. Příprava zabere trochu více času, ale stojí za to. Medová marináda dodá masu nádhernou barvu a…
Krůtí stehna jsou poměrně velké kusy masa, proto počítáme z 1 kusu 2 porce. Krůtí maso je považováno za superpotravinu. Obsahuje minimum tuku, je tak ještě dietnější…
Léto je čas slunění, dovolených a oblíbeného grilování. Zkoušeli jste už někdy grilovanou makrelu? Pojďme si ji připravit. Stačí jen několik surovin, nasolenou a…
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu…
Z ryby odstraníme páteř, osolíme, opepříme, zakápneme citronem, dovnitř vložíme plátky slaniny a větvičku rozmarýnu. Dáme ji do pekáčku / já jsem pekla v remosce /,…
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství…
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.Mezitím si…
Z horních stehen odstraníme kůži, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme v kastrolu z obou stran na jedné lžíci oleje.Maso vyndáme z kastrolu přidáme druhou lžíci…
Jedno celé kuře omyjeme a naporcujeme, osolíme ho, posypeme červenou paprikou a kmínem. Na dno pekáčku dáme snítky čerstvých bylinek - majoránku a rozmarýn, do pekáčku…
Postup přípravy je tak nějak už obligátní a dobře určitě uděláte, když si na vaření vyhradíte více času. Ne snad, že by vyžadoval tolik aktivní činnosti, ale hovězí…
Připravte si pikantní bůček pečený nad bramborami, který potěší každého mužského člena vaší rodiny. Velká výhoda dnešního receptu je ta, že vše dáte péct do trouby a o…
Cibule nakrájíme nadrobno. Jendu mrkev a celer nastrouháme na hrubých slzičkách. Z druhé mrkve nakrájíme dlouhé špalíčky a společně s párkem prošpikujeme opláchnutou a…
Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkorojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku…
Z ingrediencí na těsto vznikne hladké měkké těsto, které necháme vykynout (může nám pomoci pekárna). Vykynuté rozdělíme na dvě části, jednu dáme stranou, druhou vyválíme…
Časově náročnější příprava masa, která se bude hodit ke slavnostnějšímu, třeba velikonočnímu obědu, vás odmění dokonalou chutí a vůní. Koření, víno a zelenina. Jak…
Nařež buřty dle fantazie jako na pečení na ohni, prořízni pak podélně do půlky.Nakrájej cibuli červenou i bílou na kolečka a vytvoř lůžko v pečící nádobě, potom papriky…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme. Pak přidáme rajčata, zelenou…
Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do mísy. Rozehřejeme asi 2 lžíce másla, ke kterému jsme přidali snítky rozmarýnu a plátky ze třech stroužků česneku. Necháme…
Sušené či konzervované fazole patří k oblíbeným trvanlivým potravinám – skvěle zasytí a dovedou dokonale doplnit jídlo nejen chuťově, ale i nutričně. Kaši můžeme podávat…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Kapusta je super zdravá zelenina, přesto je v naší kuchyni velmi opomíjená. Zde je ochucená kořením a s vůní česneku vám zajisté bude chutnat. Doplněná masem a brambory…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51