Koblihy (nejen) silvestrovské
Recept ještě nebyl hodnocenNadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nadýchané, dozlatova smažené koblihy plněné povidly ovoněnými skořicí a vanilkou jsou skvělým pohoštěním na Silvestra. Potěší i kdykoliv jindy během roku. Důležité je,…
Naše babičky kdoule dobře znaly, v současné době jsou spíš vzácností. Avšak kompot nebo marmeláda jsou z nich vynikající. Voní po vanilce a citrusech. S kořením a…
Svařené víno především potěší a zahřeje. A to nejen proto, že je teplý, prohřátí pomůže i alkohol obsažený ve víně. Ten působí na cévy a napomáhá rychlejšímu proudění…
Punč patří neodmyslitelně k zimnímu období. Sklenice nebo hrneček s voňavým aromatickým nápojem zrovna láká k ochutnání. Zachumlejte se do deky a vychutnejte si trochu…
Zimní čas zrovna pobízí k vyzkoušení alkoholických i nealkoholických míchaných nápojů. Nejlépe zatepla konzumovaných. Dopřejte si luxusnější verzi grogu s použitím…
Potřebujete prohřát po dni na sjezdovce? Nebo si chcete posedět u výjimečného nápoje s přáteli? Stačí pár surovin a den se může stát hezčím. Grog nemusí být jen nudný…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
Velikonoční stůl ozdobí toto krásně nazdobené cukroví ve tvaru vajíček. Cukroví z těsta provoněného citronem slepujeme marmeládou nebo krémem a nazdobíme čokoládou…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Vánočně voňavé medové perníčky, jednoduché a krásné. I bez složitého zdobení se budou krásně vyjímat na míse s cukrovím. Pokud by vám poleva přeci jen chyběla, zkuste…
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Velikonoce jsou obdobím, které vyzívá k tomu, abychom z kynutého těsta zkoušeli připravit netradiční pečivo. S tímto receptem si tak můžeme doma připravit nadýchaná a…
Velikonoční beránci nemusí být jen z čistě piškotového těsta. Do tohoto máslového těsta s medem přidáme také drobně nakrájená jablíčka. Osvěží tak každé kousnutí. Se…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Toto sladké kynuté pečivo se tradičně podává na Zelený čtvrtek. V tomto receptu si přípravu usnadníme tak, že jednotlivé jidáše netvarujeme, ale ukrajujeme z rolády,…
Kombinace jemného lineckého těsta a osvěžujících náplně z jablek promíchaných s vanilkovým tvarohem, vytváří lahodnou chuť tohoto koláče. Užijte si každé sousto tohoto…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Domácí sušenky jsou jednoduché na přípravu, navíc můžeme jejich složení upravit podle našich potřeb. Provoníme je skořicí a dochutíme rozinkami. Jako sladidlo použijeme…
K hrnku dobré kávy patří také vláčný moučník. Vsaďte na kokosovou buchtu, která je navíc velice snadná na přípravu a tak se do její přípravy mohou bez obav vrhnout i ti,…
Netradiční zpracování kynutého těsta přináší tento jablky zdobený koláč. Díky kefíru je těsto dokonale vláčné a nadýchané. Na jeho povrchu je pak zdobení z kousků těsta…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Dokonalé cukroví bez lepku: Vláčné pracny, voňavé linecké i kořeněné perníčky chutnají božsky a skoro jako ty „pravé“
Králík v marinádě podle starověkého receptu je báječně šťavnatý a křehký, sladkokyselá omáčka k němu skvěle ladí
Retro okénko: Klasické jednohubky se salámem, sýrem i okurkou frčí pořád. Tyhle druhy patří mezi nejoblíbenější