Steak na zeleném salátu s kozím sýrem a olivami
Recept ještě nebyl hodnocen1. Smícháme cca 4PL olivového oleje s trochou soli, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou kůrou a šťávou (množství dle chuti). Sýr rukama rozdělíme na menší kusy a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Smícháme cca 4PL olivového oleje s trochou soli, prolisovaným stroužkem česneku, citronovou kůrou a šťávou (množství dle chuti). Sýr rukama rozdělíme na menší kusy a…
Lososa nakrájejte na drobné kousky. Vložte do misky, zasypte drobky žemle, přilijte vejce a ochuťte koriandrem, solí a pepřem. Špenát nakrájejte na jemné proužky a…
Do misky nasypeme postupně polentu, zalijeme vroucím vývarem a mícháme, aby se neudělaly hrudky. Polenta musí být kašovité konzistence, ani ne řídká, ani ne hustá…
Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme…
Na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek a potom na kostky nakrájené brambory. Po krátkém zarestování brambor přilijeme vývar a…
Očištěné stehenní řízky mírně naklepeme přes fólii a přeřízneme na poloviny. Každou část potřeme vinnou klobásou, vymačkanou ze střívka, do výšky cca 0,5 cm. Na klobásu…
Nejprve spaříme špenát, necháme na cedníku okapat a nasekáme. V pánvi na 1 lžíci oleje zpěníme půlku jemně nasekané cibule a kostičky slaniny. Přidáme špenát, 1…
V pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm restujeme do zlatavé barvy žampiony. Když jsou žampiony zlatavé, přidáme špenát, prolisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti. Pár…
Vločky nasypte do mísy, smíchejte se mletým lněným semínkem, rozmarýnem a solí. Zalijte vodou a promíchejte. Nechte pár minut odležet. Zahustěte moukou.Košíčky vyložte…
Do mísy nasypte mouku, uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, zasypte cukrem a zalijte teplou vodou. Překryjte mísu utěrkou, položte na teplé místo a nechte…
Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme ho vypotit. Připravíme a nakrájíme i ostatní zeleninu - cibulky i s natí, česnek, mrkev, papriku a špenát. V hrnci…
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně…
Z lososa stáhneme kůži (jde to lehce), osolíme a nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. V misce smícháme sezam, římský kmín nadrcený v hmoždíři nebo mletý, chilli a nasekané…
Celer omyjeme a osušíme. Vložíme ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 180° a pečeme cca 15…
Cuketu nastrouháme spolu s česnekem (dělám v robotu). Smícháme s vajíčky, kořením, zahustíme strouhankou – těsto by mělo být trochu hustší než na bramboráky. Dáme do…
Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k…
Rajčata pokrájíme na nudličky a spolu s trochou oleje, ve kterém byly naložené je zahřejeme na pánvi. Přihodíme prolisované stroužky česneku, až zavoní, přisypeme…
Troubu předehřejeme na 200 °C a pekáček vymažeme máslem.V pánvi rozpustíme polovinu másla a zvolna restujeme baby špenát až ztratí na objemu a bude vláčný. Dáme stranou…
Prsa rozkrojíme, ale nedokrojíme do konce (rozkrojíme tzv. na motýlka). Rozevřeme a přes fólii naklepeme.Osolíme, opepříme, poklademe lístky špenátu a plátkem krkovice.…
Listové těsto je velmi univerzální surovinou v kuchyni. V tomto receptu do něj zabalíme baby špenát dochucený klasicky česnekem a plátky uvařeného uzeného masa. Takhle…
Velmi jednoduchá příprava do dvaceti minut, například pro všední den. Pár jednoduchých surovin, které bude stačit přidat k vývaru a polévku máte na stole.
Polévka příhodná pro jaro, plná typicky jarních surovin, a to chřestu, špenátu a medvědího česneku. Hotovou polévku podáváme s pošírovaným vejcem a dozdobíme chřestovými…
Tofu i celé tohle jídlo je skvělé v tom, že je hodně variabilní. Nemáte některou z uvedených ingredienci? Nevadí! Prostě ji vynechte nebo nahraďte něčím oblíbenějším.…
Špenát je doslova nabitý spoustou prospěšných látek. Jarní krémová polévka je plná chutí a díky ricottě je krásně jemná. Před podáváním ji můžete ozdobit smetanou a…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Malou kuchyň opticky zvětší zrcadlový efekt. Víte, jak ho docílit s minimálními náklady?
Ovocné kůže: Pochoutku z jablek nebo hrušek vonící skořicí a vanilkou snadno vyrobíte podle našeho videonávodu
Jídelní rozmary slavných: Jack Nicholson kvůli roli jedl sendviče, které nesnáší, zato miluje snadnou rajčatovou omáčku se sýrem