Sýrové tyčinky z listového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenVenku se stmívá, děti spí, vy máte otevřenou láhev dobrého vína, ale nemáte k ní žádnou dobrotu? Pokud je v lednici listové těsto a sýr, během chvilky vykouzlíte úžasné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 9,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 1,50 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 1,25 g |
Venku se stmívá, děti spí, vy máte otevřenou láhev dobrého vína, ale nemáte k ní žádnou dobrotu? Pokud je v lednici listové těsto a sýr, během chvilky vykouzlíte úžasné…
Sýrové pomazánky jsou výborným a zdravým jídlem. Jejich příprava je rychlá a snadná. Dopřát si je můžeme k snídani, svačině či večeři běžného dne. Při oslavách je…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Žampiony očistíme, zbavíme torza nožičky a oloupeme. Česnek utřeme se solí, a smícháme se lžicí olivového oleje. Rozpálíme vhodnou steakovou pánev, kterou pokapeme…
Snadný a chutný pokrm hotový během pár chvil. Přesně to jsou zapečené plněné žampiony. V jejich kloboučcích se skrývá náplň ze smetany, sýra a šunky. Vše dochutí…
Gothaj nakrájíme na širší plátky. Všechny suroviny na těstíčko smícháme a vyšleháme v hustší konzistenci. Kolečka salámu (nebo vepřový lunchmeat) obalíme v těstíčku.…
V misce si rozkvedláme vejce, přidáme 3 lžičky strouhanky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, aby nevznikly žmolky.Na pánev dáme trochu oleje a chvilku počkáme, až…
Umytú brokolicu rozoberieme na ružičky, trošku povaríme v slanej vode (ja zvyknem na jenskej mise pod poprepichanou mikroténovou fóliou v MW), aby ostala chrumkavá. …
K základu přimícháme další suroviny (viz varianty) podle potřeby zahustíme strouhaným sýrem nebo zředímě zakysanou smetanou. Ingredience můžeme míchat i dohromady - niva…
Sýr nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme na nudličky nakrájenou šunku, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, kapii a vejce.Jogurt si z…
Jako přílohu nebo také jako pomazánku můžeme použít tento lahůdkový francouzský salát. Je připravený z vařených vajíček, lahodných sýrů a mrkve. Na zálivku a ke spojení…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme…
Všetky suroviny (okrem ementálu ) zamiešať.Ementál dať do mikroténového sáčku, s gumičkou uviazať (ja dám pre istotu pred varením ešte do 2. mikrosáčku). Variť 15 minút…
Lilky rozkrojíme podélně napůl a vnitřky vydlabeme. Dužninu nakrájíme na drobné kostičky, "vaničky" z lilků posolíme a necháme vypotit. Kuskus připravíme podle návodu…
Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože…
Cuketu pokrájíme na kostičky nebo tenčí hranolky a dáme do mísy. Přisypeme nastrouhaný sýr, drobně pokrájenou šunku, dle chuti (slanosti sýru a šunky) osolíme, okořeníme…
Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra (Hermelín, Niva, ementál dle chuti). Stočíme do rolky a zpevníme párátkem.…
Pomazánka, co bude chutnat všem. Taková je tato směs plná sýru, salámu, vajíčka a papriky. K dochucení postačí trocha bylinek, třeba petrželka nebo pažitka. Na plátku…
Na válu zpracujte prosetou mouku, máslo, žloutek a sůl s troškou studené vody do vláčného těsta. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu asi půl hodiny odpočinout.Těsto…
Sýry nahrubo nastrouháme. Prosátou mouku smícháme se sodou a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, vlažné mléko, nasekané bylinky, špetku kari koření, dvě třetiny nahrubo…
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm žampiony. Ve chvíli, kdy jsou téměř měkké (na skus), přisypeme hrubě nasekaný česnek, necháme rozvonět a přidáme…
Cordon bleu je recept původem z Francie. Za jeho skvělou chutí stojí kombinace telecího masa, šunky a sýra. Šunka a sýr se vloží do kapsy z masa, ta se poté obalí v…
Mleté maso osolíme a dobře promícháme s nadrobno nasekanou hlívou, jemně nastrouhanou mrkví a sýrem, prolisovaným česnekem, žloutky, pažitkou a kořením. Masovou směsí…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Císař Ferdinand Dobrotivý: Na stole měl silný vývar, delikátní foie gras nebo račí ocásky s omáčkou ze šampaňského
Retro lekce v MasterChef Česko: Jak připravit španělské ptáčky jako od babičky?
Historie na talíři: Indiáni původně žili hlavně z kukuřice, fazolí a dýně. Bílí osadníci z Evropy přinesli sádlo, cukr a mouku a s tím i nemoci...