Šunkovo-sýrové sendviče
Recept ještě nebyl hodnocen1) V pánvi nechte na středním plameni rozpustit 30g másla. Přidejte mouku a opékejte jednu až dvě minuty do světlé jíšky. Postupně přilévejte mléko a vsypte 30g ementálu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1) V pánvi nechte na středním plameni rozpustit 30g másla. Přidejte mouku a opékejte jednu až dvě minuty do světlé jíšky. Postupně přilévejte mléko a vsypte 30g ementálu…
Na těsto rozmícháme tvaroh s mlékem a olejem, vmícháme sůl a polovinu mouky. Na pracovní ploše zpracujeme vzniklou hmotu se zbylou moukou smíchanou s práškem. Získáme…
Cuketu pokrájíme na kostičky nebo tenčí hranolky a dáme do mísy. Přisypeme nastrouhaný sýr, drobně pokrájenou šunku, dle chuti (slanosti sýru a šunky) osolíme, okořeníme…
Z drozdia, cukru, vlaznej vody a trochu mlieka si pripravime kvasok a nechame, nech sa nam drozdie zobudi ;) Hladkú a celozrnnú múku zmiešame v miske, pridáme asi…
Mäso umyjeme, pokrájame a zomelieme.Potom doňho primiešame soľ a mlieko.Mäsovú zmes uložíme na chladné miesto asi na 3 hodiny.Zvlášť postrúhame syr a pred úpravou ho…
Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí a pepřem a doprostřed uděláme důlek. Vsypeme droždí, zalijeme trochou vlahého mléka a necháme kvásek vzejít. Přidáme olej,…
Máslo trochu osolíme a utřeme do pěny. Salám umeleme, ementál a cibuli dvakrát umeleme na masovém strojku a zamícháme do připraveného másla. Nakonec přimícháme drobně…
Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem. …
Oloupaná jablka nastrouháme na jemném struhadle a zakápneme citronem.Přidáme najemno nastrouhaný sýr, majolku, sůl, pepř, žervé.Všechno promícháme a podle potřeby ještě…
Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji dozlatova.Přidáme šunku nakrájenou na kostičky (nebo kuřecí maso, které jsme nakrájeli na kousíčky) a orestujeme. Pak…
Šunkové rolky nemusí být jen s křenovou šlehačkou. Tyto s česnekem jsou stejně dobré, jejich příprava je opravdu snadná a lehce si je můžete připravit doma. Je jen…
Syry narežeme na malé kocky.Každú kocku budeme baliť do salámy.Striedavo napichujeme na špilky v saláme obalené syry, kolieska redkvičiek, polky paradajok, polkolieska…
Květák rozebereme na malé růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a cca 5 minut povaříme. Květák by neměl být rozvařený, ale stále pevnější na skus. Vyjmeme,…
Avokádo oloupeme, vypeckujeme. V misce smícháme sůl, pepř, olej, nadrobno nakrájené avokádo, prolisovaný česnek, natrhané lístky špenátu a rozdrobený sýr Niva. Dochutíme…
Z přísad zaděláme na vále těsto, které zabalíme do mikrotenu a necháme nejméně 2 hodiny v chladu odpočinout. Potom vyválíme cca 3-5 mm a vykrajujeme menší tvary, které…
Prsíčka nakrájíme na porce a zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme. Opečeme po obou stranách do hněda na troše oleje a kousku másla. Pak rozložíme na povrch steaků…
1. Oloupaný ananas, červenou cibuli, chilli papričku zbavenou semínek a čerstvé lístky máty nasekáme najemno. Smícháme, přidáme limetkovou šťávu, kůru, promícháme,…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Opečené housky, šťavnaté maso s rozteklým sýrem,…
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl větší tenčí plátek. Osolíme ho a položíme na něj plátek šunky, ementálu, dvě sušená rajčata a dva lístečky bazalky. Zarolujeme a…
Těsto zaděláme v pekárně nebo v míse jak jsme zvyklí a necháme vykynout. Poté ho vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, rozdělíme na dvě části a každou část vytáhneme…
Maso nařežeme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, posypeme kořením na rožnění a zatlačíme do masa, maso obalíme v hladké mouce, na rozpálený olej vložíme do pánve…
Papriky zbavíme jader, propláchneme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce másla a cibuli s paprikou 10…
Oba druhy sýrů nastrouháme, přidáme lučinu nebo žervé, majolku, utřený česnek se solí a bylinky. Natřeme na veku nebo nakrájené bagety a zdobíme podle každého.
Dobře vypracované těsto necháme 1-1,5 hod vyzrát.Během zrání těsto 2x přetužíme.Z těsta vytvarujeme dva nebo tři válečky, ze kterých odkrajujeme stejnoměrné kousky těsta…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Vaříme z rajčat: Jak udělat pravé domácí sugo a jak červené plody správně usušit?
Královské chutě: Princezna Anna miluje přezrálé banány a bažanty se šlehačkou. Tohle je její recept
Pečeme s Ivou: Jak snadno a efektivně založit domácí žitný kvásek na pečení chleba? Tento návod je praktický a zvládne jej každý