Pomazánka z tresčích jater a Lučiny
Recept ještě nebyl hodnocenChlebíčky s touto lahodnou pomazánkou patří na oslavách mezi nejvyhledávanější. Není potřeba, aby byla pomazánka zcela hladká, naopak je žádoucí, aby byly vidět kousky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 2 631 kJ / 629 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 68,00 g |
– nasycené | 16,00 g |
– nenasycené | 50,00 g |
–– mononenasycené | 34,00 g |
–– polynenasycené | 16,00 g |
––– omega 3 | 6,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chlebíčky s touto lahodnou pomazánkou patří na oslavách mezi nejvyhledávanější. Není potřeba, aby byla pomazánka zcela hladká, naopak je žádoucí, aby byly vidět kousky…
Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo…
Na poslední den v roce je potřeba řádná příprava. Překvapte své blízké a blýskněte se přehlídkou rozmanitých chuťovek, které připravíte podle tohoto receptu, potěšíte…
Máte v zimě často chuť na tresčí játra? Žádný div. Nedostatek sluníčka brání vašemu tělu ve výrobě vitamínu D. Tresčí játra ve svém tuku tento vitamín a mnohé jiné tělu…
Tato výborná pomazánka s vůní ryb se skvěle hodí na jakoukoliv oslavu, sešlost, nebo jako chutná večeře. Recept je jednoduchý, bez vaření a do deseti minut máme hotovo.…
Z tresčích jater slijeme olej, dáme je do hlubší nádobky, přidáme lučinu, sardelovou pastu, nakrájenou cibuli a vše rozmixujeme ponorným mixérem a dáme alespoň na 1/2…
Tresčí játra jsou velmi zdravá a navíc mají delikátní chuť, a proto se skvěle hodí na přípravu pomazánek. Pomazánku můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo ji použít na…
Do misky dáme tvaroh, tavený sýr, změklé máslo a tresčí játra i s olejem.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, jarní cibulku, sůl, pepř, citronovou šťávu a rozmačkáme…
Uvaříme kašičku z mléka a mouky. Vychladlou přidáváme po lžičkách k máslu a utřeme ji pak s játry. Přidáme jemně sekanou cibulku i pažitku a citrónovou šťávu.Pomazánku…
Tresčí játra rozetřeme se sýrem, přidáme nakrájená vejce s cibulí, hořčici a nasekané bylinky. Promícháme, podle chuti přisolíme a mažeme na pečivo, hodně posypeme…
Změklé máslo, sýr a žloutky utřeme a přidáme ostatní ingredience. Nakonec posekané bílky. Zamícháme. Pomazánkou potřeme domácí kaiserky. (viz recept na kaiserky v…
Tresčí játra rozmačkáme vidličkou v hlubokém talíři s kouskem změklého másla (můžeme použít i přírodní pomazánkové) a trochou hořčice, dle chuti osolíme, opepříme a…
Na pánev vyklopíme jedno balení tresčích jater i s olejem a přidáme nakrájenou cibuli a rajče.Přidáme tymián, pepř a sůl. Posypeme trochou nastrouhaného tvrdého sýra a…
Šalát natrháme a rozložíme na tanier.Na šalát dáme na kocky nakrájanú paradajku a nadrobno nasekaný strúčik cesnaku.Navrch poulakáme kúsky tresčej pečene, prelejeme…
Plátky šikmo nakrájené veky, asi 1 cm široké, jsme namazali máslem a pokladli kousky tresčích jater. CHlebíčky jsme zdobili kroužky čerstvě nakrájené cibulky a kořením z…
Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši.Tresčí játra utřeme s máslem a po lžičkách přidáváme vychladlou kaši.Nakonec přidáme jemně usekanou cibuli, pažitku, citronovou šťávu…
Do hrnce dáme jeden litr vody, osolíme a jakmile začne voda vřít, nasypeme do ní těstoviny, dýni i žampiony. Vaříme tak, aby těstoviny byly al dente. Slijeme, necháme…
Jednoduché a velmi rychlé slané pohoštění pro návštěvu, bez vaření. Z opečeného toustového chleba uděláme malé jednohubky, které potřeme sardelovým máslem a obložíme…
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Rozřízneme je napůl a rozdělíme na žloutky a bílky.Žloutky utřeme se solí, pepřem, Lučinou a tresčími játry (slijeme z nich…
V hrnečku s nepřilnavým dnem z mléka a mouky svaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout.Tresčí játra utřeme s máslem a po částech vetřeme i vychladlou kaši.Do…
Obě konzervy otevřeme a vylijeme šťávu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vše dáme do misky i se sýrem. Trochu osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a hotovo.
Tvaroh smícháme s nakrájenou pažitkou a tresčími játry. Dochutíme solí a pepřem.
Mrkev oškrábeme, překrojíme napůl a vložíme do porcelánové misky. Podlijeme troškou vody, přikryjeme pokličkou a dáme pomalu mikrovlnit. Já mikrovlnil na 180 W 40…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Jídelní rozmary slavných: Zpěvák Sting si na turné vozí vlastního kuchaře, neodolá čokoládě a rád si dopřává makrobiotické moučníky
Zahušťujeme bez mouky: Jde to bramborami, pohankou i ovocem!
Dokonalé ořechy v karamelu: Výsledek bude perfektní, pokud si dáme pozor na jednu zdánlivou maličkost